Duruşmaya sanıklardan İhsan Çakmak'ın avukatı Çağdaş Eker ile müdahil avukatları Şenal Sarıhan, Süleyman Ateş, Fevzi Gümüş ve Kazım Genç katıldı.

Mahkeme Başkanı Kadir Kayan, ''Fransa'da bulunduğu'' öne sürülen, Sivas'ta 37 kişinin öldürülmesi davasının Kırmızı Bülten ile aranan sanığı, eski Sivas Belediye Meclisi Üyesi Cafer Erçakmak hakkındaki yokluğunda tutuklama müzekkeresinin infaz edilemediğini kaydetti.

Kayan, sanıklardan Yılmaz Bağ'ın, 25 Aralık 2006'da öldüğünü gösterir nüfus kayıt örneğinin ise mahkemeye gönderildiğini açıkladı.

Müdahil avukatları, Fransa'da olduğu tespit edilen Erçakmak'ın iadesi ile ilgili girişim ve yazışmalara devam edilmesini talep etti. Avukatlar söz konusu yazışmaların çabuklaştırılmasını da istedi.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, Cafer Erçakmak'ın yokluğunda tutukluluk halinin devamı ile infazının beklenilmesine karar verilmesi talebinde bulundu.

Yüksel, dosyanın ayrılmasına karar verilmesi ihtimaline karşı daha önce verilen esas hakkındaki görüşe katılıp katılmayacakları yönünde görüş bildirmek ve soruşturmanın genişletilmesi yönünde bir talep olmadığı takdirde esas hakkındaki görüşlerini hazırlamak üzere dosyanın iddia makamına verilmesini talep etti.

Delil durumu ve dosya kapsamı ile atılı suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak, Erçakmak hakkındaki yokluğunda tutukluluk kararının devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyanın esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için iddia makamına verilmesini kararlaştırarak, duruşmayı 21 Haziran tarihine erteledi.

AA