Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, önceki duruşmada talep edilen Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın soruşturma dosyasıyla yapılan inceleme ve soruşturmaya ilişkin tüm bilgi belgelerin istenmesi için HSYK'ya yazılan yazıya cevap verildiğini belirterek soruşturmayla ilgili 9 klasörün Yüce Divan Başkanlığı'na ulaştırıldığını söyledi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dava dosyasının incelenmek üzere istenen yazıya da cevap verildiğini dile getiren Kılıç, 56 klasör ve 10 dosyanın mahkemeye ulaştırıldığını ifade etti.

Müdahil CNR Fuarcılık'ın sahibi Ceyda Erem'in avukatı Haluk Pekşen ise ceza hukukunun sanığın amacıyla ilgilenmediğini, eylemiyle ilgilendiğini savundu. Savunmanın iddianameye ilişkin iddiaları ters düz edecek biçimde bir savunma sistematiği yürüttüğünü ileri süren Pekşen, bunun da doğru olmadığını belirtti.

Davanın ilk çıkış noktası olan Bakırköy Sulh Hukuk Mahkemesi'nden itibaren yargılamanın yönlendirildiğini iddia eden Pekşen, soruşturma sırasında görev alan polislerin tanık olarak dinlenilmesini istedi.

Erdoğan ve Acar'ın mazeretlerinin kabulüne karar verildiğini açıklayan Kılıç, mahkemeye gelen belgelerin sanık avukatı tarafından incelenmesi için süre verildiğini söyledi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın önceki duruşmada talep ettiği rüşvet alındığı iddialarına konu olan ve davacı lehine Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından verilen onama kararının altında imzası bulunan dönemin Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Üyesi, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ve diğer üyeler ile dosyanın tetkik hakiminin tanık olarak dinlenmesine ise bir sonraki duruşmada karar verilmesi kararlaştırıldı.

Cihan