İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı davasında verilen ardından başlayan duruşmada mahkeme Başkanı Gökmen Demircan bir açıklama yaptı. Başkan Demircan, tutuklu sanık Abdullah Uçmak'ın, duruşmanın huzurunu bozucu ve hakaret içerikli sözler sarfetmesi nedeniyle bugünkü duruşmadan men edildiğini söyledi. 

Savunmasını yapması istenen tutuklu sanık Ersin Altun, dava iddianamesinin kendisine ulaşmadığını belirterek savunması için süre istedi. Bunun üzerine tutuklu sanıklardan Yunus Ayık'ın savunması ile duruşmaya devam edildi. 

Ayık, saldırıdan 15 gün önce bir tanıdığı vasıtasıyla Abdullah Uçmak'ın yanında şoför olarak işe başladığını söyledi. Olay günü Abdullah Uçmak'ın, kendisini telefonla arayarak çağırdığını belirten Ayık, "Hasan Bora isimli bir kişiden alacağı olduğunu söyledi. Sarıyer Kurtköy'den kendisini aldım. Anadolu yakasına gittik. Sarıyere dönerken..." şeklindeki sözleri üzerine Başkan Demircan, "Ayrıntılarını anlatır mısınız?" diye uyarıda bulundu. 

Bunun üzerine sanık Ayık, Baro tarafından kendisine avukat tayin edildiğini ancak görüşemediklerini belirterek savunmasının bundan sonraki kısmını yapmak için kendisine süre verilmesini istedi. Başkan Demircan'ın sorusu üzerine Ayık'ın avukatı Musa Kazımyılmaz, "Müvekkilim ile görüştük ama davayı alalı 2 gün oldu. Delil klasörlerinin tamamını inceleyemedim. Savunmamız için süre verilmesini istiyoruz." dedi. 

Başkan Diken, savunma için Ayık ve avukatına süre verilmesini karara bağladıktan sonra duruşmaya öğle arası verildi. 

(CİHAN)