Hakkâri'nin Çukurca İlçesinde mayın patlamasında 7 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik bahar ve yaz talimnameleri incelenecek.

Hakkâri'nin Çukurca İlçesinde mayın patlamasında 7 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davaya Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, patlamada hayatını kaybeden şehit er Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci ve babası Halil Demirci ile avukatları, sanık Tuğgeneral Zeki Es ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada Mahkeme Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, Zeki Es'in bilirkişi raporuna ilişkin itirazlarını ve savunmalarını içeren dilekçesini mahkemeye sunduğunu açıkladı. Yüzbaşyıoğlu, 2. Ordu Komutanlığı, Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Tümen'den gelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bahar ve yaz tertiplenmeleri, harekât planları ve emirlere ilişkin bir klasör belge geldiğini belirtti. Söz konusu belgelerde devletin güvenliğine ilişkin bilgilerin yer aldığının altını çizen Yüzbaşıoğlu, tarafların dosyadan örnek alınıp alınmasına gerekli incelemeler yapıldıktan sonra karar verileceğini belirtti.

-OĞLUMU KAYBEDELİ 3 YIL OLDU, ARTIK DAVA BİTSİN

Mahkemeye gelen belgelere ve bilgilere ilişkin görüşleri sorulan Raziye Demirci, Mahkeme Başkanı Yüzbaşıoğlu'na "Yeter artık oğlumu kaybedeli 3 yıl oldu. Acım hala içimde. Biran evvel bir karar verilmesini istiyorum" diye seslendi. Mahkeme Başkanı da, davanın 1 yıl önce açıldığını, 52 kişinin ifadesinin alındığını, dosya üzerinde bilirkişi incelemesi yapıldığını belirterek, "Ben sizi anlıyorum ancak dava çok hızlı yürüyor. Böyle bir dava için hızlı bir yargılama yapıyoruz" dedi. Gelen belgelere bir diyeceği olmadığını belirten Halil Demirci ise sanıkların bilirkişilerin raporuna itiraz ettiğini anımsatarak, "Ben bu bilirkişilerin doğruyu söylediklerini düşünüyorum" dedi. Demirci ailesinin Avukatı İsmail Kılıç ise gelen belgeleri inceledikten sonra örnek alınıp alınmaması konusunda talepte bulunacaklarını ifade etti. Genelkurmay Askeri Savcısı ise dosyanın incelenmesi sırasında belgelerde devletin güvenliğine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekâtlarına ilişkin bilgilerin bulunduğunun anlaşılması durumunda taraflara dosyadan örnek verilmemesini istedi. Mahkeme Başkanı Yüzbaşıoğlu, 2. Ordu Komutanlığı'ndan gelen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik bahar ve yaz talimnamelerinin incelenmesi için duruşmayı erteledi.(ANKA)
(YE/ÖMR)