Türk Sağlık-Sen 25 Mayısta yürürlüğe giren aile hekimliği yönetmeliğinin bazı maddelerinin iptali için Danıştay'a dava açtıklarını bildirdi.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamaya göre, açılan davada vatandaşların üç ayda aile hekimlerinin değiştirebilmelerine imkân sağlanmasının ve sözleşmeli sağlık personelinin sadece ilçe sınırları içinde birlikte çalışacağı aile hekimini seçebilmesinin iptal edilmesi için dava açıldı. Ayrıca yönetmelikte yer alan misafir hastalar için ücret ödenmemesi ve aile hekimlerinin memur olmayan sağlık çalışanı istihdam etmesine yönelik düzenlemelerinde iptali istendi.

Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yeni yönetmelikte çalışanların mağdur edecek birçok düzenlemenin yer aldığını ifade ederek, "Aile hekimliği yönetmeliği ile ilgili çalışanların çok şikâyeti var. Sendikamızda yapılan değerlendirmeler ışığında mağduriyete yol açan hükümleri tespit ettik. Söz konusu hükümlerin iptali için Danıştay'a dava açtık" dedi.(ANKA)