Memur-Sen‘in, toplu sözleşme ve Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda (KPDK) gündeme getirdiği üniversiteli işçilerin memuriyete geçirilmesi talebiyle ilgili müjdeyi Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi.

Memur-Sen'in toplu sözleşme ve KPDK'da dile getirdiği üniversiteli işçilerin memuriyete geçirilmesi talebi, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara 1 derece ek talebinden sonra hayata geçiriliyor.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Başbakan Davutoğlu, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Üniversiteli işçi durumunda olanları, memurluğa almak gibi ki, bu kamuda hak talebiydi, bunu da değerlendiriyoruz, bunu da yapmayı planlıyoruz" diyerek Memur-Sen'in yapmış olduğu talebin haklılığını vurguladı ve sorunun çözümü için sinyali verdi.

SEÇİM SONRASI İKİ TALEP YERİNE GETİRİLECEK

19 Nisan'da Memur- Sen'in 5. Olağan Genel Kongresi'nde konuşan Başbakan Davutoğlu, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara 1 derece ilerleme verileceğini söylemişti. Başbakan Davutoğlu tarafından verilen iki müjdenin seçimlerin ardından hayata geçirilmesi bekleniyor.

"HAKLI TALEPLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "Memur-Sen olarak, üniversiteli işçilerin memuriyete geçirilmesi konusunu toplu sözleşme masası ve KPDK'da sürekli gündeme getirdik. Talebimizi daha önce Başbakan Davutoğlu'na da iletmiştik. Sayın Başbakan talebimizi "kamuda haklı talep" diye nitelendirdi. Sorunun çözümü için değerlendirme ve planlama yaptıklarını açıkladı. İnşallah bu adaletsizliğin giderilmesi, haklı talebimizin en kısa sürede hayata geçirilmesi için konunun takipçisi olacağız" dedi.