İSTANBUL (A.A) -
     Kocaeli ve İstanbul'da 14 adrese yapılan operasyon ve aralarında şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen Hurşit Yavaş'ın da bulunduğu bazı şüphelilerin gözaltına alınmasına ilişkin yapılan soruşturma tamamlandı.
     Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu'nun hazırladığı iddianamede, ''Baron'' lakaplı Hurşit Yavaş'ın ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 10 ile 15 yıl ve ''suç örgütü lideri olmak'' suçundan 2 ile 6 yıl olmak üzere toplam 12 ile 21 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.
     5'i tutuklu diğer 15 şüphelinin de ''örgütlü uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 13 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.
     Dava, iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.
     Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 134 adet preslenmiş paket halinde 69 kilo 550 gram eroin, 1 adet ruhsatlı tabanca, 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, 274 adet çeşitli çaplarda fişek ile uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 43 bin 600 avro, 150 dolar ve 11 bin 600 lira ele geçirilmişti.
     Getirildikleri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, o dönem soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından sorgulanan ve 7'si tutuklama, biri de adli kontrol talebiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen şüphelilerden Osman Kahraman, İbrahim Cabaş, Zekai Sesli, Bilgin Alpay ve Emin Akpınar, ''suç örgütüne üye olmak'' ve ''örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak'' suçlarından, örgüt lideri olduğu iddia edilen Hurşit Yavaş ise ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' ve ''örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak'' suçlarından 30 Kasım'da tutuklanmıştı.
     Hurşit Yavaş'ın sevgilisi olduğu iddia edilen şüpheli Gülshirin R. ile talep üzerine hakkında ''yurt dışına çıkış yasağı'' konulan Cengiz E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
     Hurşit Yavaş'ın ''Hayalet Volkan'' lakabıyla tanındığı ve Türkiye'deki uyuşturucu ticaretini anlatan ''Pars, Kiraz Operasyonu'' isimli sinema filmine konu olan uyuşturucu patronu olduğu öne sürülmüştü.
     Hurşit Yavaş'ın, uyuşturucuyla ilgili suçlardan İtalya'da 11, İngiltere'de 4 yıl cezaevinde yattığı, 2007 yılında sınır dışı edilip Türkiye'ye döndükten sonra polis tarafından yakın takibe alındığı bildirilmiş ve yakalanmamak için 30 telefon hattı kullandığı iddia edilmişti.