Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kara para akladıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan Uzan ailesinden baba Kemal Uzan, amca Yavuz Uzan ve oğul Murat Hakan Uzan'ın ardından anne Melahat Uzan ve kızı Ayşegül Uzan için de "kırmızı bülten" çıkartılması amacıyla harekete geçti. Milliyet gazetesinin haberine göre; böylece Uzan ailesinin erkeklerinin yanı sıra ilk kez anne ve kız Uzanlarla ilgili olarak da kırmızı bülten çıkartılacak.

Yaklaşık 4 hafta önce İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, halen yurt dışında firarda olduğu tespit edilen Kemal Uzan, kardeşi Yavuz Uzan ve oğlu Murat Hakan Uzan'ın yanı sıra Kemal Uzan'ın eşi Melahat Uzan ve kızı Ayşegül Uzan hakkında İmar Bankası soruşturması çerçevesinde yakalama kararı verdi. Bu karar çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Türk İnterpolü devreye girerek Uzan ailesinin yurt dışında firarda olması nedeniyle İnterpolün kırmızı bülteni çıkartması için harekete geçti.

Adalet Bakanlığı, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği yakalama kararını yaklaşık 3 hafta önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki Türk İnterpol Dairesi'ne gönderdi. Türk İnterpolü de İnterpol nezdinde girişimde bulundu.

Onlar da aranacak

Daha önce İmar Bankası soruşturması çerçevesinde Kemal, Yavuz ve Murat Hakan Uzan hakkında kırmızı bülten çıkartılırken, aileyle beraber yurt dışına kaçtığı anlaşılan Melahat ve Ayşegül Uzan ile ilgili olarak herhangi bir kırmızı bülten işlemi yapılmamıştı. Ancak İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararda, İmar Bankası üzerinden kara para aklama suçundan dosya kapsamı ve suçun niteliği gözönüne alınarak, her iki ismin yakalanması amacıyla da özel karar çıkarıldı. Böylece Uzan ailesinin üç erkek bireyinin yanı sıra anne Melahat Uzan ve kızı Ayşegül Uzan hakkında da kırmızı bülten çıkartılacak.

Son kırmızı bülten uygulaması kapsamında halen Fransa'da olduğu kamuoyuna yansıyan Cem Uzan yer almadı. Bilindiği gibi Cem Uzan ile ilgili geçen yılın eylül ayında İmar Bankası'nın hileli iflası nedeniyle yürütülen yargılama çerçevesinde kırmızı bülten çıkartılmıştı.