Cem TURSUN

İSTANBUL- 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda görülen davaya tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin, Ergün Poyraz, Erkut Ersoy ve Nusret Senem dışındaki 19 tutuklu sanık katıldı. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e yumruk attığı için 5 duruşmadan men cezası alan Osman Yıldırım ise cezasını tamamlamasının ardından duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan ise gazeteci Güler Kömürcü Öztürk duruşmaya katıldı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık İsmail Yıldız, geçen haftaki duruşmalarda ortaya attığı tutarsız iddialarına devam etti. Danıştay 2. Dairesi üyesi hakim Mustafa Yücel Özbilgin’in ölümüyle sonuçlanan saldırının tetikçisinin Oktay Yıldırım olduğunu öne süren İsmail Yıldız, "2 ve 3 Aralık 2010’da gerçekleştirilen duruşmada Danıştay saldırısını 3 kişinin katıldığını belirtmiştim. Üçüncü kişinin Ahmet Necdet Peker olduğunu söylemiştim. Bu kişinin gerçek adı Mustafa Levent Göktaş’tır. Saldırı sırasında tetiği çeken kişi ise Oktay Yıldırım’dır. Oktay Yıldırım’ın gerçek adı ise Osman Yıldırım’dır. Oktay Yıldırım Ankara’ya sanıklardan Mehmet Demirtaş ile birlikte gitmiştir. Ben koğuşumda Demirtaş ve Yıldırım’la birlikte kalıyorum. Oktay Yıldırım 2008 yılı Aralık ayında bana, ’Bizim bir örgütümüz var. Eğer sen de katılırsan zorluk çekmezsin’ şeklinde teklifte bulundu" dedi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ün “Bunları nereden biliyorsun?” diye sorması üzerine Yıldız, "Ak Parti’yle yıllarca çalıştım. Oradaki balantılarımdan dolayı biliyorum" diye cevap verdi.
Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atılması olayına ilişkin de tutarsız iddialar öne süren Yıldız, "El bombalarını Fındıklı AKP binası önünde sanık Oktay Yıldırım tarafından Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’e verildi. Danıştay saldırısına gittiklerinde Oktay Yıldırm ve Mehmet Demirtaş cep telefonlarını eşlerine bıraktılar. Bu arada Yıdırım’ın eşi diye buraya gelen kişi aslında onun kız kardeşidir" diye konuştu. Bu iddialar karşında sanıkların sessiz kalması ise dikkat çekti.

Öte yandan davanın tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük ise duruşma sırasında fenalaştı. Salonda bulunan sağlık görevlilerin müdahelesiyle kendine gelen Zeynep Küçük, duruşma salonundaki yerini aldı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, İsmail Yıdız’ı yerine oturtarak tanık Adnan Güleç'in ifadesinin kaldığını yerden devam edeceğini belirtti. Duruşma, Güleç’in ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.




Radikal