SERKAN SAĞLAM

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce kendilerine bir avukatın rüşvet yönünde yaptığı şikayet üzerine harekete geçti.

İstanbul Adliyesi Fikri ve Sınai Hakları Mahkemesi'nde görülen uluslararası bir markanın Türkiye'de tescil ettirilmesi davasına bakan avukat şikayetinde bilirkişi Muhittin Selami K.'nin raporu lehlerine düzenleyebileceğini söylediğini öne sürdü.

Avukat, şikayet dilekçesinde Muhittin Selami K.'nin kendisine telefon görüşmesinde "Yağdanlığa biraz yağ damlat" diyerek rüşvet istediğini belirtti. Ayrıca Muhittin Selami K.'nin "Sen dosyaları istediğin şekilde hazırla. Ben imzayı atarım." deyip 2 bin TL istediği bildirildi.

Bunun üzerine polis, dün öğle saatlerinde avukata seri numaraları alınmış 2 bin TL'yi verdi. Avukat Eminönü'nde bulunan tekstil yüksek mühendisi Muhittin Selami K.'nin ofisine gitti. Avukatın gidişinden bir saat sonra ofise yapılan baskında Muhittin Selami K., gözaltına alındı.

Muhittin Selami K.'nin üzerinde yapılan aramada seri numaraları alınmış 2 bin TL ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Muhittin Selami K.'nin bir dönem İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliği yaptığı ve başkan adayı da olduğu ortaya çıktı.

Muhittin Selami K.'nin sorgusunda, "Bu davanın başka bilirkişileri de vardı. Avukattan dosyaları onlara götürmek için teslim aldım." dediği öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Muhittin Selami K., adliyeye sevk edildi.
 
 







Zaman