MİT eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'e verdiği ifadede iddiaları reddettiği öğrenildi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Savcı Yüksel, Eymür'e daha önce ifadesini aldığı Sedat Peker, Özel Harekat eski Daire Başkanı İbrahim Şahin ile diğer tanık ve şüphelilerin kendisiyle ilgili iddialarını tek tek sordu. Eymür, 10 sayfa tutan ifadesinde suçlamaları reddetti, MİT'in Başbakanlık'a bağlı olduğunu hatırlattı. Yasadışı hiçbir işlem yapmadığını, ancak iddia edilen çetelerin varlığını bildiğini kaydeden Eymür, 'Her şeyi devlet için yaptım' dedi. Görev yaptığı dönemde faili meçhul cinayetlerle ilgili bilgileri siyasilere ilettiğini söyleyen Eymür, ifadesinde dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller'in isimlerini sıklıkla zikretti. Savcı Yüksel'in birçok faili meçhul cinayetle suçlanan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili sorularına da yanıt veren Eymür, Yeşil'i görevi nedeniyle tanıdığını, kendisiyle terörle mücadel eettiği dönemde tanıştığını söyledi. Eymür, Yeşil'in hayatta olup olmadığı ve nerede olduğuna ilişkin soruya ise 'Yaşayıp yaşamadığını, yaşıyorsa nerede olduğunu bilmiyorum' yanıtını verdi.

ÇİLLER DE İFADE VEREBİLİR
SAVCI Yüksel'in, Eymür'ün ifadesinde yer alan isimlere tebligat göndererek birçoğunu şüpheli sıfatıyla dinlemeye başlayacağı öğrenildi. Bu isimler arasında dönemin Başbakanı Tansu Çiller ile eşi Özer Çiller'in de yer alacağı iddia ediliyor.

Sürpriz tanık 'yaşıyor' dedi
SORUŞTURMA kapsamında dün de sürpriz bir isim tanık olarak dinlendi. İsmail Ağa Camii'nde 2006 yılında yaşanan cinayetle ilgili mafya-tarikat iddialarını ortaya atan müteahhit Muzaffer Ergin bu kez Yeşil'in yaşadığını savundu. Kendi talebiyle ifade verdiği öğrenilen Ergin, şu iddialarda bulundu: Mahmut Yıldırım yaşıyor. 1.5 yıl önce, eski bir siyasetçinin işadamı kardeşinin villasında Yeşil'le karşılaştım. Daha sonra iki kez bir araya geldik. Estetik olmamış, sadece bıyıklarını ve sakalını kesmişti. Saçları aklaşmıştı. Kendisini 'Hasan Kütük' olarak tanıttı. Ama Yeşil olduğunu anladım. Bizi misafir eden işadamı da Yeşil olduğunu söyledi.

AKŞAM