Ankara 1. İdare Mahkemesi Kızılay'daki bazı cadde ve sokaklarda uygulanan otopark uygulamasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Tebliğ tarihinden itibaren devam eden paralı otopark suça dönüşmüş durumda. Derhal bu uygulama durdurulmalı" dedi.

Ankara 1. İdare Mahkemesi, Kızılay'daki bazı cadde ve sokaklardaki paralı otopark uygulamasıyla ilgili yürütme durdurma kararı verdi. Çankaya Belediyesi'nin açtığı davada, mahkeme geçen Eylül ayında Ankara'nın işlek cadde ve sokaklarında başlayan paralı otopark uygulamasını durdurma kararı alındı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye binasında yaptığı basın toplantısında, vatandaşın mağduriyetinin ve çileye dönen uygulamanın durduğunu söyledi. Söz konusu bölgelerde mahkeme kararına rağmen paralı otopark uygulamasının da devam ettiğini kaydeden Tanık, "Bölgelerdeki para toplama işlemi tebliğ tarihi olan 29 Nisan'dan itibaren kanunen yasak. Tebliğ tarihinden itibaren devam eden paralı otopark suça dönüşmüş durumda. Derhal bu uygulama durdurulmalı" açıklamasında bulundu.

Mahkemenin 18 Şubat'ta karar verdiğini ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 29 Nisan'da tebliğ ettiğini ifade eden Tanık, "Dava sonucu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin paralı otopark uygulaması yargıdan döndü. Cadde ve sokakların otoparka çevrilmesiyle başlayan araç sahiplerinin çilesi, bir anlamda durmuş konumda. Arabasını evin önüne bırakamayan vatandaşın mağduriyeti, dükkanın önüne park edemeyen esnafın mağduriyeti, alışveriş yapan vatandaşın 5 TL ödeme zorunluluğu mağduriyeti, katlanamaz çileye dönüştüren uygulama bir anlamda durmuş bulunuyor" şeklinde konuştu. Tanık, Çankaya sınırları içinde 164 cadde ve sokakta paralı otopark uygulamasının yapıldığını belirterek, araç sahiplerinden para istenmesi durumunda polisi aramasını istedi. Tanık, otopark sorununun da yeterli park alanlarının oluşturulması ve toplu taşımacılığın yaygınlaştırılmasıyla çözüleceğini kaydetti.

-ÇANKAYA'DA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE SÜT YARDIMI YAPILACAK-

Öte yandan Çankaya Belediyesi, 8 Mayıs Anneler Günü öncesinde bir proje başlatıyor. "Çankaya'da süt içmeyen çocuk kalmayacak" sloganıyla hareket eden belediye, tespit edilen 3 bin haneye süt yardımında bulunacak. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ilçe genelindeki 3 bin haneden 450'sinde 0-6 yaş arası, 750 hanede de ilkokul çağında yardım gereksinimi aile bulunduğunu belirterek, 8 Mayıs'tan itibaren gün aşırı süt verileceğini söyledi. Tanık, süt yardımlarının da evlerin kapılara bırakılarak yapılacağını ifade etti. Tanık, süt tedarikinde Çankaya sınırlarındaki köylerdeki süt üreticilerinden de faydalanmayı amaçladıklarını kaydetti.


Anka