Son savunmasını yapan Murat Satılmış, “Babam çocukken beni sürekli döverdi. Ona karşı içimde bir kin ile büyüdüm. Beslediğim o kinle babamı öldürdüm. Annemi seviyordum. Onu yaralamak istemedim” dedi.

Olay geçen yıl Aralık ayında Çorum’un Osmancık İlçesi Yeşilçatma Mahallesi’nde meydana geldi. Murat Satılmış, sabah kahvaltı yaparken babası Osman Satılmış ile ilaçlarını içmediği gerekçesiyle tartıştı. Tartışma sırasında Murat Satılmış, sofrada bulunan ekmek bıçağıyla babasını karnından 4 yerinden yaraladı. Bu sırada araya giren annesi Mevlüde Satılmış’a da bir bıçak darbesi vurdu.

Kanlar içerisinde yerde kalan Satılmış çifti bağırışmalar üzerine eve gelen komşularının yardımıyla ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Osman Satılmış hayatını kaybetti. Olayın ardından yakalanan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Murat Satılmış, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. İfadesinde, “Babam çocukken beni sürekli döverdi. Çocukluğumdan beri babamın beni dövmesinden dolayı içimde bir kin vardı. Son aylarda da psikolojik tedavi görüyordum. İlaç kullanıyordum. Olay günü babam, neden ilaçlarımı içmediğimi sordu. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı” diyerek, “Kahvaltı yaptığımız masanın üzerinde duran ekmek bıcağını alarak babama cocukluğumdan beri beslediğim o kinle vurmaya başladım. Annemi seviyordum. Onu yaralamak istemedim. Babama salladığım bıçak darbeleri anneme isabet etmiş ve yaralanmış” dedi.

Mahkeme, Murat Satılmış’a Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden işlediği suçun vasıf ve mahiyetini anlayabileceği ve cezai ehliyetinin tam olduğu yolunda rapor verildiğini belirterek sanığa, babasını öldürmekten ömüarboyu hapis, annesini yaralamaktan ise 10 ay hapis cezası verdi.





Kemal KARADAĞ/ÇORUM, (DHA)