İstanbul'da yaşayan S.A. mahkemede, mutlu bir evliliği olduğunu, karısını çok sevdiğini söyledi, ancak  boşanmaktan kurtulamadı.

Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin haberine göre, İki yıllık kocası, sosyal paylaşım sitelerine 'ilişkisi yok' ve 'bekar' yazan genç kadın kocasından boşanmak için Küçükçekmece Aile Mahkemesi'nde dava açtı.

Genç kadın, boşanma davasında eşinin kendisini 'bekar' diye tanıtarak evlilik birliğini temelinden sarstığını, güvenini yıktığını belirterek tazminat da talep etti.

Küçükçekmece Aile Mahkemesi davayı reddetti. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararı bozarak, çiftin boşanması  ve eşe tazminat ödenmesi gerektiğine karar verdi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, verdiği kararda, sosyal paylaşım sitelerinde kendini bekar olarak tanıtmanın güven sarsıcı bir durum olduğuna dikkat çekti.

Bu kararın ardından, sosyal paylaşım sitelerine ilişki durumu bölümüne gerçekleri yazmayan çiftlerin başı, eşleriyle derde girecek.

Geçtiğimiz haftalarda Malatya'da yaşayan Kadime Şanlı, sosyal paylaşım sitesi olan facebook'a 'ilişkisi yok' diye yazdığı için eşi tarafından öldürüldü. Eşi, mahkemede yaptığı savunmada tahrik indirimi talep etti.