Taylan YILDIRIM


İZMİR - İZMİR’de ailesiyle yaşarken, doktorluk hayaliyle, kazandığı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görmek için Şanlıurfa’ya giden Çağla Arin, aşkına karşılık vermediği 22 yaşındaki Hüseyin Zengin tarafından 47 yerinden bıçalanarak öldürüldü. Engel olmaya çalışan Arin’in kız arkadaşını da yaralayan Zengin bıçağı kendi göğsüne saplayarak intihara teşebbüs etti. Sanığa, cinayeti tasarlayarak işlemediği, kasten öldürdüğü gerekçesiyle önce ömür boyu hapis cezası veren mahkeme, ardından ’geleceği üzerinde olası etkileri’ ve sabıkasız olduğunu dikkate alıp bu cezayı 25 yıl hapse indirdi. Kararın, Yargıtay tarafından onanması ve gerekçe, İzmir’de oturan Arin Ailesi’ni üzdü.

2008 yılı Mart ayında Şanlıurfa’nın Yenişehir Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Hüseyin Zengin, 2 yıldır tüm girişimlerine rağmen aşkına karşılık vermeyen sınıf arkadaşı 22 yaşındaki Çağla Arin’i 47 yerinden bıçaklayarak öldürüp kendisine engel olmaya çalışan Seda Tunca’yı da yaraladıktan sonra bıçağı göğsüne saplayarak intihar girişiminde bulundu. Hastanedeki tedavisinin ardından hakkında dava açılan Zengin, Şanlıurfa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada toplam 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Savcının, cinayeti ’tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek işlediği’ gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapsini istediği Hüseyin Zengin hakkında verilen cezanın gerekçeli karardaki ayrıntıları, İzmir’de oturan Arin Ailesi’ni bir kez daha yıktı. Mahkeme heyeti, Arin’i 47 bıçak darbesiyle acımasızca öldüren Zengin’in genç kızı tasarlayarak değil, kasten öldürdüğüne kanaat getirdi. Bu yüzden önce ömür boyu hapis cezası verdi, geleceği üzerindeki olası etkilerini göz önünde bulundurup, sabıkasız oluşunu da dikkate alarak cezayı 25 yıl hapse indirdi. Seda Tunca’yı öldürmeye teşebbüsten ceza verilmesi istemini de yerinde bulmadı. Tunca’nın basit bir müdahaleyle tedavi olabilecek şekilde yaralandığı kaydedildi. Zengin’e bu nedenle yaralama suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

ÇİÇEK VE ÇİKOLATALI TACİZ
Davanın duruşmaları sırasında olayın tanıklarının verdiği ifadeler, Hüseyin Zengin’in karşılıksız sevgiyle bağlandığı Çağla Arin’e yaşattığı korku ve işkenceyi de gözler önüne serdi. Arkadaşları, üç yıl önce okulda eğitime başlayan Çağla Arin’e karşılıksız aşkla bağlanan Zengin’in ilk aylarda sürekli çiçek ve çikolata gönderdiğini, genç kızın bu davranışlara kızıp aşkına karşılık vermemesi üzerine ise davranışlarını değiştirip sayıları 4 binlere yaklaşan tehdit mesajlarına başladığını söyledi.

Mahkemedeki ifadesinde olayı anlatan, ölen genç kızın arkadaşı Seda Tunca ise korkunç cinayeti şöyle anlattı: "Çağla evden ayrıldıktan kısa süre sonra yardım bağırmasını duydum. Hemen dışarıya çıkıp merdivenleri indiğimde Hüseyin Zengin’in bir eliyle Çağla’nın boğazını sıktığını diğeriyle de elindeki bıçağı vücuduna sapladığını gördüm. Bu sırada kurtulup dış kapıya doğru kaçmaya başlayan Çağla’yı saçından tutan Hüseyin Zengin, bu kez sırtından bıçaklamaya başladı. Durması için arkadan kendisine sarıldığım sırada beni de bıçakladı. Daha sonra peşinden gittiği Çağla’yı tekrar bıçalayan Hüseyin Zengin, bu kez kendisini göğsünden bıçakladı."

YARGITAY’IN ONAMASI AİLEYİ ÜZDÜ
Verilen cezayı az bulup, karara isyan eden Arin Ailesi adına avukatları, Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Yaklaşık 2 yıl sonra, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Onama kararı Arin Ailesi’ni üzdü.

SANAL ALEMDE YAŞATILDI
Doktor olup emekli öğretmen babası Gıyasettin Arin’in köyünde insanların dertlerine çare olmayı hayal ederken karşılıksız aşkın kurbanı olan Çağla Arin’i unutmayan arkadaşları ise, onu sanal alemde yaşattı. Anılardan, mutlu günlerde çekilen fotoğraflara, ona olan sevgilerine kadar tüm duygularını yansıttıkları "www.caglaarin.com" sitesinde Arin için yazılanlara da yer verildi.(dha)