Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Çakırkaya köyünde hiç okula gönderilmeyen Amine, 7 yıl önce henüz 13 yaşındayken amcasının oğlu Habip Karatay'la evlendirildi. Amine'nin 3 çocuğu dünyaya geldi. Çocuk gelin, üçüncü bebeğinin doğumu için hastaneye gittiğinde yaşının 18'den küçük olması nedeniyle doktor durumu hastane polisine bildirdi. Çocuk gelinin "kimseden şikâyetçi değilim" demesine rağmen kocası gözaltına alındı. İfadesi alınan 27 yaşındaki Habip Karatay, Amine'nin şikâyetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı. Ancak Habip Karatay, anne ve babası ile çocuk gelinin anne ve babası hakkında dava açıldı.

'CEZA AİLEYİ DAĞITACAK' 

Habip Karatay, annesi Şemsihan ve babası Hıdır Karatay ile gelinin annesi Zerga K., babası Ramazan K. hakkında açılan "Evlenme olmaksızın dinsel törenle evlenme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava karara bağlandı. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan Amine kendi isteğiyle evlendiğini, kocası ve ailesinin cezaevine girmesi halinde çocuklarıyla ortada kalacağını söyledi.

Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Amine'nin ruh sağlığının ise bozulmadığı raporu verildi. Savcı, sanıkların iştirak halinde suç işlediklerini, cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, ailenin cezalandırılması halinde aile birliğinin tümden dağılacağını, çocuk gelin ile çocuklarının açıkta kalacağına dikkat çekti. Ayrıca mahkeme, gelinin hiç kimseden şikâyetçi olmaması, adli tıp raporuna göre beden ve ruh sağlığının da bozulmaması nedeniyle suçun yasal unsurlarının oluşmadığından sanıkların beraatlarına karar verdi. Türkiye'de çocuk gelin davasında ilk olan karar Yargıtay'ın onaması halinde tüm çocuk gelin davalarında emsal teşkil edebilir. 

(Kaynak: Sabah)