Halil ÖZÇOBAN / AHT

Bursa'da çocuklara cinsel saldırı suçundan girdiği cezaevinden afla çıktıktan sonra 3 çocuğu daha taciz ettiği gerekçesiyle tutuklanan 68 yaşındaki Cemil Meriçli karar duruşmasında "Yaptım, pişmanım hakim bey" dedi. 82 yıl hapis istemiyle yargılanan 3 çocuk babası Meriçli'ye, toplam 56 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Bursa'da daha önce iki kez çocuklara cinsel taciz suçu işleyip hapse giren ve Rahşan Affı olarak bilinen cezaların ertelenmesi yasasıyla 2000 yılında serbest kalan Cemil Meriçli, Yıldırım İlçesi'nde bir okulun karşısında inşaat malzemeleri satan işyeri açtı. Ancak eski sabıkalı, 5. sınıf öğrencisi bir erkek çocuğunu kandırıp götürdüğü evinde tecavüz ederken, çocuğu eve girerken gören komşuların ihbarı üzerine polis tarafından yakalandı.

Tutuklanan zanlı ile ilgili soruşturma başlatan savcılık, Meriçli'nin aynı mahallede 2 çocuğa daha cinsel tacizde bulunduğunu, 3 çocuğu da hürriyetinden yoksun bıraktığını belirledi. Cemil Meriçli hakkında, 3 çocuğa "cinsel istismar" ve "hürriyetten yoksun bırakma" suçlarından toplam 82 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Yaklaşık 2,5 aydır tutuklu olarak yargılanan Cemil Meriçli, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son defa hakim önüne çıktı.

Meriçli son sözünde "Yaptım, pişmanım hakim bey vereceğiniz karara saygı duyuyorum" dedi. Yargılama sonunda mahkeme, 3 çocuk babası Cemil Meriçli'ye, B.A, B.K. ve S.H'ye cinsel istismar suçundan ayrı ayrı 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Ayrıca, üç çocuğa karşı "Hürriyeti tahdit" suçundan da yine ayrı ayrı 6 yıl 3'er ay hapis cezası verilen Meriçli, toplam 56 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.