Sınırlama, hukuka aykırı
Gerekçeli kararda şöyle denildi: “UKOME kararıyla engellilere ücretsiz olarak bir yılda 750 biniş hakkı ve 90 dakika içerisinde sınırsız aktarma hakkı getirilmişse de bu hak kapsamındaki bir engellinin toplu taşıma araçlarına 750 biniş hakkından sonraki kullanımında normal biniş ücreti verecektir. 750 biniş hakkının aşılması durumunda engellilerin ücretsiz veya indirimli bir tarifeden yararlanamayacağına, böyle bir sınırlamanın da kanun ve hukuka aykırı olduğuna karar verilmiştir.”
Büyükşehir temyiz için Danıştay’a başvuracak. Hukukçular, idare mahkemelerinin kararlarına karşı Danıştay’dan yürütmeyi durdurma istenebileceğini ancak 30 gün içinde uygulamanın iptal edilmesi gerektiğini savunuyor.

Bir davada da belediye lehinde karar çıktı
Bu arada bir başka engellinin İzmir 2. İdare Mahkemesi’ne ‘uygulamanın iptali’ istemiyle açtığı dava ise belediyenin lehine sonuçlandı.
Büyükşehir aynı konuyla ilgili açılan bir başka davanın kararında 2. İdare Mahkemesi’nin belediye lehine karar verdiğini belirterek, her iki kararı hukukçularla değerlendirip yol haritasını belirleyeceklerini söyledi.




Milliyet