Erzurum 2 Numaralı Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Mahir Arslan, Ali Arslan, Sercan Ahmet Arslan, Mehmet Aracı, Sevgi Daylan ile tutuksuz sanıklar Cemil Onur Çelikdağ, Anıl Ozan Sabancı ve Sezgin Büyüktatlı hazır bulundu.

'Terör örgütüne üye olmak', 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' ve 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' iddiasıyla yargılanan sanıklar, üzerlerine atılı suçu reddederek tahliye ve beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti sanıklardan Sercan Ahmet Arslan ile Sevgi Daylan'ın tutukluluk hallerinin devamına, diğer tutuklu sanıkların ise tahliyesine karar verdi. Duruşma sonrasında sanıkların avukatı Oya Arslan, müvekkillerinin örgüt üyesi olmak iddiasıyla tutuklandığını ancak verilen tahliye kararı ile müvekkillerinden üçünün suçsuzluğunun ortaya çıktığını öne sürdü. Daha sonra tutuklu yakınları ile bir grup TAYAD'lı tutuklu arkadaşları lehine örgütsel slogan attı. Bu arada sanıkların cezaevine gönderilmesi esnasında, tutuklu yakınları ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.




(CİHAN)