Yargıtay 8. Ceza Dairesi 
Esas No : 2010/16250 
Karar No : 2011/1925
Tebliğname No: 8 - 2010/208074
SUÇ : İnsan ticareti ve insan ticareti suçuna yardım etme 

Oluşa, dosya içeriğine, sanıkların tevilli ikrarlarına göre Mağdurenin evli olup, 4 yıldır eşinden ayrı olduğu, 7 ay kadar önce sanık T. ile tanıştığı ve küçük çocuğu ile beraber sanıkla yaşamaya başladığı, sanık T'nin okuma yazma bilmeyen, gidecek yeri ve kazanç getiren işi bulunmayan mağdurenin çaresizliğinden yararlanarak fuhuş yaptırmak amacı ile bulduğu müşterilere götürerek rızası dışında fuhuş yaptırdığı, müşterilerden alınan paraları kendi hesabına bankaya yatırdığı, sanık T'nin uygun olmadığı zamanlarda da mağdureyi aynı evde yaşayan sanık Y'nin fuhuş için müşterilere götürdüğü, sanıkların mağdureyi muhtelif yerlerde barındırdıkları, mağdurenin ayrılmak istediğini bildirdiğinde ise sanık T'nin, polise şikayeti halinde kezzap dökmek ve öldürmek ile tehdit ettiği, kaçmasını engellemek için de mağdurenin nüfus cüzdanına el koyduğu, ayrılmak isteyen mağdureyi sanık T'nin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığı, kavga olayının polise ihbarı üzerine durumun ortaya çıktığı, bu suretle sanıklara atılı İNSAN TİCARETİ SUÇUNUN gerçekleştiği anlaşılmakla;

Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin tahkikat neticelerine uygun olarak tecelli eden kanaat ve takdirine, tetkik olunan dosya münderecatına göre hükmün (ONANMASINA), 14.3.2011 tarihinde karar verildi.

İlgili madde: İnsan ticareti 

MADDE 80. - [1] (19.12.2006 T. 5560 sk. değ.) Zorla çalıştırmak, hizmet ettirmek, fuhuş yaptırmak veya esarete tâbi kılmak ya da vücut organlarının verilmesini sağlamak maksadıyla tehdit, baskı, cebir veya şiddet uygulamak, nüfuzu kötüye kullanmak, kandırmak veya kişiler üzerindeki denetim olanaklarından veya çaresizliklerinden yararlanarak rızalarını elde etmek suretiyle kişileri ülkeye sokan, ülke dışına çıkaran, tedarik eden, kaçıran, bir yerden başka bir yere götüren veya sevk eden ya da barındıran kimseye sekiz yıldan oniki yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası verilir.
[2] Birinci fıkrada belirtilen amaçlarla girişilen ve suçu oluşturan fiiller var olduğu takdirde, mağdurun rızası geçersizdir. 
[3] Onsekiz yaşını doldurmamış olanların birinci fıkrada belirtilen maksatlarla tedarik edilmeleri, kaçırılmaları, bir yerden diğer bir yere götürülmeleri veya sevk edilmeleri veya barındırılmaları hâllerinde suça ait araç fiillerden hiçbirine başvurulmuş olmasa da faile birinci fıkrada belirtilen cezalar verilir.
[4] Bu suçlardan dolayı tüzel kişiler hakkında da güvenlik tedbirine hükmolunur. (Ağır Ceza)
 
Kaynak: Vedat SOĞUKPINAR (C. Savcısı)