ANKARA’da Şahingül Y. (34) isimli kadın, iki yıl birlikte yaşadığı sevgilisi Şahin K.’nın kendisini sokağa attığını, kapının kilidini değiştirdiğini, bu yüzden eve giremediğini belirterek, Lalahan İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurdu. Jandarma bir tutanakla Ankara Cumhuriyet Savcılığı Şiddet Bürosu’na başvurdu. Şahingül Y. ifadesinde şu iddialarda bulundu:

‘KALACAK YERİM YOK’

“Şahin K.(36), ile tanıştığımızda ailemle yaşıyordum. Evlenme vaadiyle beni kandırdı. Evden kaçtım, ailemi karşıma aldım. İki yıldır birlikte yaşıyoruz. Ancak benimle evlenmediği gibi bir de sokağa attı. Kapının kilidini değiştirdiği için eve giremiyorum. Ayrıca izinsiz doktora gittiğim için beni dövdü. Bacağıma protez takıldığı için ev işleri yapamıyorum. Ev işleri yapmadığım için beni taciz ediyor. Kalacak yerim yok. Başka bir yere gitmek istemiyorum.”

‘UZAK DURACAKSIN’

Başvuruyu değerlendiren Ankara 11’inci Aile Mahkemesi Hâkimi Mehmet Adıgüzel, Şahingül Y.’nin sevgilisi ile birlikte yaşadığı eve geri dönmesine, Şahin K. hakkında ise 6 ay süreyle 6284 sayılı yasa gereği koruma yönünde “tedbir” kararı verdi. Bu karar üzerine Şahin K. 6 ay süreyle Şahingül Y.’den uzak duracak. Aksi taktirde hakkında 15-30 gün arasında hapis cezası uygulanacak.

Sevgiliye kurallar

HÂKİM Mehmet Adıgüzel, kararında Şahin K.’nın uyması gereken kuralları da şöyle sıraladı:
- Mağdura yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması;
- Müşterek konuttan veya bulunduğu yerden derhal uzaklaştırılması ve müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesi
- Korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması; korunan kişinin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi
- Korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi.



Nurettin KURT / Hürrriyet