Kayseri 2. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanlığı'nda görevli üç astsubayın "hipnoz ve işkenceyle" ifadelerini almakla suçlanan eski Hava Kuvvetleri Askeri Hakimi Ahmet Zeki Üçok ile emekli Yarbay Gürol Doğan'ın Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya, astsubayların avukatları Mustafa Dokumacı, Okan Yılmaz, Çağatay Sakaoğlu, Vedat Örnek ve Musa Öncel ile sanıklar Ahmet Zeki Üçok ile Gürol Doğan'ın avukatı Celal Ülgen ile Hüseyin Ersöz katıldı.

Davacı astsubayların ve sanık avukatlarının son savunmalarının ardından mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet Zeki Üçok'a işkence yapmak suçundan her bir mağdur için ayrı ayrı 2 yıl 6'şar ay, emekli Yarbay Gürol Doğan'a ise her bir mağdur için işkence yapmaktan ayrı ayrı 3'er yıl hapis cezası verdi.


Hipnozlu sorgu davası

Hipnoz uzmanı emekli Yarbay Gürol Doğan, "astsubaylar Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç'in sorgusuna, dönemin Kayseri 2. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanı Korgeneral Rıdvan Ulugüler ile Askeri Savcı Üçok'un bilgisi, yetkisi ve isteği dahilinde girdim" demiş, hakkında açılan "işkence" davasının son duruşmasında 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kayseri Cumhuriyet Savcısı Murat Çimen tarafından hazırlanan iddianame, 9 Aralık 2010'da Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesince oy birliğiyle kabul edilmiş, Doğan'ın ardından ikinci dava, savcı Üçok'a açılmıştı. Gürol'un toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası aldığı dava ise yargıtay tarafından "usulden" bozulmuş ve Üçok'un davası ile birleştirilmesi istenmişti. 



Cnn Türk