Olay, 4 Eylül 2007 tarihinde Mahmudiye ilçesinde meydana geldi. Onur (10) ve ağabeyi Bahadır Söğüt (14), serinlemek için ilçedeki Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nün sulama yapmak için oluşturduğu küçük havuza girdi. Söğüt kardeşler, burada bir süre yüzdükten sonra sudan çıkıp şakalaşmaya başladı. Kardeş Onur Söğüt, bu sırada iki su pompası arasındaki kopan elektrik kablosuna temas edip akıma kapıldı. Kardeşini kurtarmak isteyen ağabey Bahadır Söğüt de akıma kapıldı. İki kardeş olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda, Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde şef olarak çalışan Yakup Seymen (37) ve elektrik teknisyeni Kurtca Bulut (46) hakkında 'taksirle ölüme sebep olma' suçundan dava açıldı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz şef Yakup Seymen (37) ve elektrik teknisyeni Kurtca Bulut katıldı. Duruşmaya, ölen Söğüt kardeşlerin babası Yücel Söğüt ise (47) gelmedi.

Duruşmada söz alan sanık Yakup Seymen, yeniden bilirkişi raporu alınması ve genel müdür yardımcısı Mustafa Erdoğan'ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkeme bu talebi kabul etmedi.

Sanık Kurtca Bulut ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Olayla ilgili yetki ve sorumluluğum yoktur. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum." dedi.

Sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, 3 yıl süren davanın ardından Şef Yakup Seymen ile elektrik teknisyeni Kurtca Bulut'a 'taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan' 18 bin 200'er TL para cezası verdi. Mahkeme heyeti, para cezasının 24 ayda taksitle ödenmesine hükmetti.

(CİHAN)