4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "eşini öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen 81 yaşındaki S.Y., ilk ve son kez hakim karşısını çıktı. Miras tartışması yüzünden 55 yıllık hayat arkadaşı Gülten Yıldız'ı (72) kamayla öldürdüğü iddia edilen ve sağlık sorunları sebebiyle ilk kez hakim karşısına çıkan S.Y., olayı hatırlamadığını söyledi. Duruşmaya tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden getirilen yaşlı sanığın ayakta durmakta zorlandığı ve konuşmakta güçlük çektiği gözlendi.

Kiremit Mahallesi'nde babadan kalma bir evlerinin olduğunu ifade eden S.Y., "Eşim buranın tapusunu büyük kızımın üzerine yaptı. Eşimle birlikte kirada oturuyorduk. Eşim, babasından kalan parası ile oğlumuza bir ev aldı. Ben kendisine, tapunun yarısını kendi üzerine yapmasını söyledim. Ancak o tapuyu oğlumuzun üstüne yapmış. Ben kendisine, 'Bari evin bir odasında biz kalalım, kiradan kurtulalım' dedim. Ancak eşim bana çocuğun bunu kabul etmediğini söyledi. Ben de kendisine, 'Neden o zaman tapuyu onun üzerine yaptın? Ortak yapsaydın böyle diyemezdi. Biz de kiradan kurtulurduk. Bak yine kiracı olarak kaldık' dedim. Eşim bunun üzerine bana kızıp duvarda asılı bıçağı kılıfından çıkararak bana saldırdı. Bıçağı elinden zor aldım. Bana, 'Sen artık ne beni ne de çocuklarımı seviyorsun, sana bunun hesabını soracağım' diyerek takrar saldırdı. Ben de ayağa fırladım, kendimi savunmak istedim ancak sonra neler olduğunu hatırlamıyorum" diye konuştu.

Mahkeme, Bakırköy'den akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu yönünde rapor gelen sanık S.Y.'yi, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanığın cezası, duruşmadaki iyi hali sebebiyle ömür boyu hapis cezasına çevrildi. Ayrıca sanık S.Y.'ye olayda kullandığı kama sebebiyle "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan 5 ay hapis ve 400 lira da adli para cezası verildi.



İHA