(İHA) - İlgili mahkemenin kararında "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Aralık 2010 tarihli grup konuşmasında sarf ettiği sözler ile 27 Aralık 2010 tarihinde bir televizyon kanalındaki programda vermiş olduğu demeçler ve akabinde sitede yer alan benzer yöndeki yayınlarda ve kamuya hitaben yapılan konuşmaların içeriğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yolsuzluklara karıştığı, rüşvet çetesinin bir parçası olduğu, buna ilişkin gerçeklerin üzerinin de organize bir şekilde kapatıldığı
iddialarına yer verildiği ve bu suretle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin kişilik haklarının, asılsız iftira ve ithamlarla ihlal edildiği ve istenen cevap hakkının yayınlanmadığı" belirtildi. Kararda, "Söz konusu talebin www.chp.org.tr uzantılı internet sitesindeki yayın içeriğinin haber ve eleştiri sınırlarını aşacak şekilde suç isnadı ve kişisel haklara saldırı niteliğinde olduğuna karar verildiğinden talebin kabulüne ve cevap ve düzeltme metninin yayınlanmasına karar verildi" denildi.
Öte yandan bu dönemde yayınladığı haber ve yorumlarla Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye haksız ithamlarda bulunduğu ileri sürülen bir gazetenin de mahkeme kararıyla iki ayrı tekzip yayınlamasına hükmedildi.
Kayseri 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 19.01.2011 tarih ve 2011/53 sayılı kararında, "18.12.2010 tarihinde yayınlanan 'Başkomiser Baba Konuştu' başlıklı yazıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin şeref ve saygınlığını rencide ve ihlal edecek nitelikte, gerçek dışı uydurma haberlere yer verildiği ve ayrıca Başkan Özhaseki'yi ve başkanlığını yaptığı belediyeyi zan altına sokmaya yönelik, asılsız, yalan bir haber yayınlanmış olduğu ve bu habere karşılık cevap hakkı tanınmadığı belirtilerek söz konusu yazının, haber ve yorum niteliğini aşacak şekilde suç isnadı içeren ve kişisel haklara saldırı niteliğinde olduğu kanaatine varıldığından talebin kabulüne, cevap ve düzeltme metninin yayınlanmasına karar verildi" denildi.
Gazeteyle ilgili ikinci tekzip kararı ise 'İşte Rüşvetin Belgesi' başlıklı yazı ile ilgili olarak alındı. Kayseri 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 19.01.2011 tarih ve 2011/55 sayılı kararında da, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin şeref ve saygınlığını rencide ve ihlal edecek nitelikte, gerçek dışı uydurma haberlere yer verildiği ve ayrıca Başkan Özhaseki'yi ve başkanlığını yaptığı belediyeyi zan altına sokmaya yönelik, asılsız, yalan bir haber yayınlanmış olduğu ve bu habere karşılık cevap hakkı tanınmadığı belirtilerek, söz konusu yazının, haber ve yorum niteliğini aşacak şekilde suç isnadı içeren ve kişisel haklara saldırı niteliğinde olduğu kanaatine varıldığından Talebin Kabulüne ve cevap ve düzeltme metninin yayınlanmasına karar verildi" denildi.