Mahkeme gerekçeli kararında Sinem Uludağ’ın “Sıkın bunlara lafını” alkolün etkisiyle söylediği gerekçesiyle azmettirme suçunu oluşturmadığını savundu. Mahkeme sanık polis Serkan Akbulut’un cezasındaki indirimi ise tahrik indirimi yapmasının nedenini, ilk ateşin karşı taraftan gelmiş olmasına bağladı.

İddianameye göre, 27 Aralık 2009’da Ankara’da bir barda eğlenen iki grup arasında kavga çıktı. Kavganın nedeni Emrah ve Ramazan Gezer kardeşlerinin içinde bulunduğu grubun Kürtçe şarkı söylemesi üzerine Akbulut’un içinde bulunduğu grubun rahatsız olması nedeniyle tartışma çıktı.

‘Sıkın bunlara’

Uludağ, “Siz PKK’lı mısınız, burada da bizi buldunuz, pis Kürtler” diye şarkı söyleyenlere hakaret etti. Uludağ, yanındakilere dönerek “Ne biçim erkeksiniz sıkın bunlara” dedi. Tartışma sonucunda silahlar konuştu. Yapılan yargılamada Akbulut, 19 yıl 5 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı ve tahrik indirimi yapıldı. Uludağ ise sadece hakaretten cezalandırılırken, “öldürmeye azmettirme ve öldürmeye teşebbüs suçundan azmettirme suçlarından” beraatine karar verildi.




Cnn Türk