Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, aracına aldığı ''Pippa Bacca'' ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'ya tecavüz ettikten sonra boğan sanık Karataş, vücut dokunulmazlığını ihlal, ırza geçme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürmek, yakalanmamak için delilleri ortadan kaldırmak ve hırsızlık suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) takdiri indirim nedenlerinin sayıldığı 62. maddesi uyarınca hafifletici sebepleri gözönünde bulundurarak cezayı ömür boyu hapis cezasına çevirdi.
Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını oybirliğiyle onadı.

Daire'nin kararında, sanığın sabıkalı olduğu ve suçların işleniş biçimlerinden de açıkça anlaşılacağı üzere insani değerlerden tamamen uzak bir kişilik yapısı sergilediği belirtildi.

Kararda, sanığın olaydan sonra gerçek anlamda pişmanlık duymadığı, maktuleden aldığı cep telefonunun sim kartını çıkarıp yerine kendi sim kartını takarak cep telefonunu kullanması üzerine yakalandığı, maktulenin giysileri üzerinde kendisinden başka bir erkeğe ait sperm artıkları bulunmasına rağmen bu konuya açıklık getirmediği, olayın yapılan teknik inceleme ve fenni bulgular sonucu ortaya çıkarıldığı, sanığın ise duruşmalarda olaya açıklık getireceğine eski ifadelerini tekrar etmekle yetindiği ifade edildi.

Olayda, cezanın bireyselleştirilmesi sırasında uygulanma yeri bulunmadığı gözardı edilerek TCK'nın takdiri indirime ilişkin 62. maddesi ile indirim yapılmış olmasını yerinde görmeyen Daire, aleyhe temyiz olmadığından bunu bozma nedeni saymadı.

Sanık ve avukatının cinsel ilişkinin rızaya dayalı olduğuna ve eksik incelemeye dayalı temyiz itirazlarını reddeden Daire, ceza miktarına ve tutuklulukta geçen süreye göre sanığın tahliye isteminin de oy birliğiyle reddine karar verdi.

Gelinlikle Milano'dan yola çıkmıştı

33 yaşındaki Pippa Bacca, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile 8 Mart 2008'de Milano'dan barış ve güven mesajı vermek amacıyla gelinlikle yola çıkmıştı. İki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden karayoluyla otostop yaparak Tel Aviv'e ulaşmayı hedefliyordu. 19 Martta 2008'de İstanbul'da birbirlerinden ayrılan iki sanatçı, farklı güzergahları izlemelerinin ardından Beyrut'ta yeniden buluşmayı planlıyordu. Ancak Bacca'dan, 31 Mart 2008'de İtalya'daki arkadaşına cep telefonundan kısa mesaj göndermesinin ardından haber alınamamıştı.

Sanatçının en son Gebze'de görüldüğü ve kredi kartıyla son harcamayı 31 Mart 2008'de öğle saatlerinde Gebze'de yaptığı belirlenmişti. Bacca'nın cesedi, Gebze ilçesi Tavşanlı Köyü Ballıkayalar mevkisinde birlikte görüldüğü hırsızlık suçlarından sabıkalı Karataş'ın yer göstermesi üzerine çıplak ve toprağa gömülü olarak bulunmuştu.




SABAH