Almanya'da bir yüksek okulda öğrenim gören 11 kişilik öğrenci grubu, tatillerini geçirmek için Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bulunan A. Otel'e geldi. 22 Mart 2009 tarihinde tesise gelen öğrencilerden 7'si alkol alınca komaya girdi. Öğrencilerden Rafael Neca (22) otel odasında, Jean Pierre Folkerts (18) ile Jean Lange (20) ise özel uçakla götürüldükleri Almanya'daki hastanede hayatını kaybetti. Dustın Krabbe (18), Hendrik Barkow (18), Vanessa Cwıklınskı (18) ve Vıncent Feyerabend (19) ise tedavi edildi. Antalya Cumhuriyet Savcılığı, sahte içki üretimi yaparak olayın yaşandığı otele sattan şirketin ortağı ve yöneticilerinden Cengiz Emmez, Halil İbrahim Emmez, Mehmet Emmez ve Aytekin Yıldırım hakkında "olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına", Gürsel Özcan, Osman Kafadar, Taşkın Hisarlı ve Vedat Karagülmez hakkında ise "bilinçli taksirle 3 kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına" neden oldukları gerekçesiyle dava açtı. 

-YEREL MAHKEMEDEN 60 YILLIK CEZA-
 
Yargılama sonunda Antayla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, otele alkol sattıkları belirlenen Cengiz Emmez ve Halil İbrahim Emmez'in, "olası kastla birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 3'er defa 16'şar yıl 8'er ay hapis, "olası kastla birden f1azla kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan da 4'er kez 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Cengiz Emmez ve Halil İbrahim Emmez toplam 60 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Sanıklardan Vedat Karagülmez ve Taşkın Hisarlı'nın TCK'nın 62. maddesi gereğince cezalarında indirim yapılarak, ayrı ayrı 5'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Sanıklardan Gürsel Özcan, Aytekin Yıldırım, Osman Kafadar, Beyhes Yüksek, Emine Emmez, Sadettin Özcan ve Önder Sağlam'ın üzerlerine yükletilen "olası kastla insan öldürme, olası kastla insan öldürmeye teşebbüs ve 4733 Sayılı Yasasına muhalefet" suçları sabit olmadığından beraatlarına karar verildi. Karara itiraz edilince dosya Yargıtay'ın gündemine geldi. 

-JEAN PİERRE FOLKERTS'İN YAŞI 18'DEN KÜÇÜK CEZA ARTIRILSIN-
 
Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği cezayı az bularak, kararı bozdu. Ölen gençlerden Jean Pierre Folkerts'in suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğuna dikkat çeken Daire, sanıklar Cengiz Emmez ve Halil İbrahim Emmez'e, TCK'nın kasten öldürme suçuna müebbet hapis cezası getiren 81. madden ceza verilmesini bozma nedeni saydı. Daire, "sanıkların olası kastla çocuğu öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması gerektiğini kaydetti. Daire, Beyhes Yüksek, Gürsel Özcan, Osman Kafadar'ın olası kastla öldürme ve olası kasıtla yaralama suçlarından beraat etmelerini de bozma nedeni saydı. Daire, Yüksek, Özcan, Kafadar hakkında, suç tarihinde geriye yönelik olarak A. Oteli ile içkiyi satan şirkete ait muhasebe kayıtları incelenmesi, aralarındaki ticari ilişkinin boyutu, şirket tarafından otele satılan alkollü içeceklerin marka ve miktarları ile alımların yapıldığı tarihteki rayiç piyasa değerleri araştırılarak karar verilmesi gerektiğine hükmetti.


Anka