Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 2,5 yıldır süren davada, 33 yaşındaki evli K.Ö.'ye cinsel istismar, hürriyeti tahdit ve tehdit suçlarından yargılanan Hasan K. (33), Yalçın K. (33), Tolga T. (23) ve olay tarihinde yaşı 18'den küçük olan Ömer K. (19) cezalandırıldı.
 
Duruşmaya katılmayan mağdur kadın K.Ö., daha önceki ifadelerinde sanıkların kendisine zorla tecavüz ettiğini, olay tarihinde yanında bulunan, yakınında dövülerek araçtan atıldığını ve sanıkların hepsinden şikayetçi olduğunu belirtmişti.
 
Dosyanın tamamlandığını belirten mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Hasan K., Yalçın K. ve Tolga T.; cinsel istismar, hürriyeti tahdit ve tehdit suçlarından 27,5 yıl, olay tarihinde yaşı 18 yaşından küçük olduğu için sanık Ömer K.'ya ise aynı suçlardan 18 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.
 
Edinilen bilgiye göre, 2009 yılı Temmuz ayında meydana gelen olayda, evli ve 2 çocuk annesi K.Ö., amcasının ziyaretine gittiği merkeze bağlı Kestane Pınar Köyü'nden, kent merkezindeki evine dönmek üzere 16 yaşındaki yeğeni S.U. ile birlikte yol kenarına indi.
 
Sabahın erken saatlerinde minibüsün gelmemesi üzerine yoldan geçen arabalara otostop yapılması üzerine, içersinde 4 erkek şahsın olduğu araç sürücüsü, kadın ve yeğenini şehir merkezine götürebileceklerini söyledi. Araçta bulunan 4 kişi tarafından kadının yakını dövülerek araçtan atılırken, araçta kalan kadının ise götürüldüğü ormanlık alanda 4 kişinin tecavüzüne uğradığını iddiası etmesi üzerine, 4 kişi tutuklanmıştı.
 


(CİHAN)