(CNN TÜRK - AA) -- Tuncel'in avukatı Baran Doğan, yaptıkları başvuruyu değerlendiren İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesinin, müvekkilinin milletvekilliği adaylığına engel teşkil ettiği bildirilen 1 yıl 6 aylık hapis cezasının 6 ay hapse çevrildiğini ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdiğini bildirdi.

Avukat Doğan, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 11. maddesine göre mahkum olunan ceza miktarı 1 yıl ve üstü olduğu takdirde seçilme yetersizliğinin tartışılabileceğini belirterek, bu kararın ardından, müvekkilinin seçilme yeterliliğinin tartışılamayacağını kaydetti.

Doğan, bugün kararla birlikte Yüksek Seçim Kuruluna başvuracaklarını bildirdi.

Tuncel kararı CNN TÜRK'e değerlendirdi

Mahkeme kararıyla ilgili CNN TÜRK'e konuşan Tuncel şunları ifade etti:

"YSK, bize belgelerin eksik olduğunu ifade etti ve biz de bunu yeniden değerlendirdik.

Benim durumuma ilişkin 2007'de kesinleşen bir ceza var, ancak son çıkan yasalarla birlikte bunun 6 aya düşürülmesi gibi bir durum var. Aslında bunu YSK'nın değerlendirmesi gerekirdi ancak değerlendirmemiş.

Avukatlar başvuru yaptı ve bu 6 ay bir cezaya dönüştürüldü ve ertelendi. Hukuki olarak sorun kalkmış oluyor.

Hukuken istedikleri belgeleri verdik. Bundan sonraki süreci göreceğiz. Yasaları uygulama meselesi yeniden gündeme geldi ancak bunlar uygulanmıyor.

Önümüzdeki günlerde Diyarbakır'da bir toplantı yapacağız. Halkımızla konuşup, tartışacağız. Ancak bizi tatmin eden bir sonuç çıkmazsa boykot da dahil herşeyi tartışacağız."