Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yıldırım, TÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi yönetiminin, geçen yıl çalışan personelin mesai takiplerinin 'parmak izi' yöntemiyle yapılması uygulamasını hayata geçirdiğini hatırlattı.

Bu uygulamanın durdurulması ve iptal edilmesi için yönetime başvurduklarını, ancak kabul edilmemesi üzerine 27 Ekim 2009 tarihinde hukuka ve kişi dokunulmazlığı ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle sendika olarak Edirne İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını anlatan Yıldırım, mahkemenin geçen hafta gerekçeli kararını açıkladığını söyledi.

Mahkeme, Anayasa'nın "Kişinin Dokunulmazlığı, Maddi ve Manevi Varlığı" başlıklı 17. maddesini göz önünde bulundurarak belirli veya kimliği belirlenebilir gerçek veya tüzel kişilere ilişkin tüm bilgilerin kişisel veri olarak kabul ettiğini bildirdi. Yıldırım, "Mahkeme, parmak izinin mesai takip amacıyla tespiti, kayda alınması ve kullanılmasını yasal dayanağı bulunmadığından hukuka aykırı bulmuştur." dedi.




AA