Recep AKTEPE / ANTALYA (AHT)

Antalya'da 3 Ekim 2009'da düzenlenen Alman hasat bayramı Oktoberfest'e katılan Alman uyruklu August Michael Noll'u, kendisine eşcinsel ilişki teklif ettiği iddiasıyla yumruklayarak öldüren üniversite öğrencisi Buğra Güney, 15 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Antalya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Alman hasat bayramı Oktoberfest Festivali'ne katılan Alman uyruklu Agust Michael Nall (69), 3 Ekim 2009'da gece yarısı saat 02.00 sıralarında Atatürk Bulvarı'ndaki bir üstgeçitte dövülerek öldürülmüş halde bulundu. Polis, katil zanlısının Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Buğra Güney (23) olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Güney, festivalde tanıştığı ve birlikte bira içtiği Nall'ı kendisinin dövdüğünü belirterek, "Gece eve giderken üstgeçitte karşılaştık. İkimiz de alkollüydük. Bana cinsel tacizde bulunup ilişki teklif etti. Bunun üzerine kendisine yumruk attım. Karşılık verince kavga ettik. Yere düşünce kaçtım. Amacım öldürmek değildi" dedi.

Tutuklandıktan sonra Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında "adam öldürmek" suçundan dava açılan Buğra Güney, bugün son kez hâkim önüne çıktı. Üniversiteli genç, olaydan pişmanlık duyduğunu ve öldürme niyetinin olmadığını yineledi. Güney'in avukatı Fatih Ardıç da, müvekkiline karşı elle ve sözle sarkıntılıkta bulunulduğunu ve ölenin, cinsel eğilimleri nedeniyle ülkesinde de dışlandığını iddia etti. Mahkeme heyeti, Güney'e verdiği ömür boyu hapis cezasını, olayı tahrik altında gerçekleştirdiğini ve duruşmalardaki iyi halini indirim sebebi kabul ederek, 15 yıl hapse düşürdü.