Genel Kurul seçim tarihinden sonra imza sirküleri çıkarılması gerekmektedir. (imza sirküleri çıkarılmaması durumunda şirketin temsili yönetim kurulunun tüm üyelerine aittir.) Çıkarılacak olan imza sirkülerinin süresi Yönetim Kurulu Üyeleri’nin görev süresi ile sınırlıdır. Yönetim Kurulu’nun görev süresi sona ermesi sonrası şirket organsız kalamayacağı için yeni yönetim seçilinceye kadar görev süresi sonra eren yönetim kurulunun görevleri ve temsil yetkileri devam eder. (T.C. Yargıtay 19. Hukuk Dairesi 2013/6029 E. 2012/12726 K. 11.09.2012 tarihli kararı) 

Yönetim Kurulunun yetki devri yapabilmesi için öncelikle esas sözleşmede yönetimi, kısmen veya tamamen bir veya birkaç yönetim kurulu üyesine veya üçüncü kişiye  devrine ilişkin hüküm bulunması şartı aranacaktır.

Yönetim Kurulu çıkaracağı iç yönerge ile şirketin yönetimini düzenler; bunun için gerekli olan görevleri, tanımlar, yerlerini gösterir, özellikle kimin kime bağlı ve bilgi sunmakla yükümlü olduğunu belirler.

İç Yönerge hazırlarken iç yönergenin tarih ve numarası belirtilmesi şarttır.

Örnek :  ……………. ANONİM ŞİRKETİ TEMSİL VE İLZAMA İLİŞKİN 08.04.2016 TARİH VE 02 NO’LU İÇ YÖNERGESİ

Tek kişilik yönetim kurullarında ise, temsil yetkisinin devri mümkün değildir. En az bir yönetim kurulu üyesinin temsil yetkisini haiz olması şarttır.

İç Yönerge Temsil İlzam kararından önce hazırlanmalı ve tescil ilan ettirilmelidir. İç Yönergenin tescil ve ilanı akabinde tescil ve ilan edilen iç yönerge tarih ve numarasına atıf yapılarak temsil ve ilzam kararı hazırlanmalıdır.

Örnek : İçeriği 08.04.2016 tarihli ve 02 no’lu İç Yönerge ile belirlenmiş 1. Derece   İmza Yetkilisi olarak Yönetim Kurulu Başkanı, ……………. T.C. kimlik numaralı, …………….. adresinde mukim ………………..atanmıştır. 

Temsil ve İlzam karar metninde en az bir yönetim kurulu üyesinin sınırsız şekilde şirketi temsil yetkisini haiz olması şarttır. Metinde aşağıdaki gibi bir ibarenin olması evrakın sorunsuz bir  şekilde tescil ve ilan edilmesini sağlayacaktır.

Örnek : Şirket namına yapılacak her türlü hukuki, idari, mali ve ticari muamele, fiil, iş ve işlemlerde  herhangi bir konu veya tutar sınırlaması olmaksızın Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Şirket unvanı veya kaşesi altına vazedecekleri MÜŞTEREK imzaları ile Şirketi her konuda en geniş şekilde sınırsız olarak temsil ve ilzam etmeye yetkilidirler.

Yönetim kurulu üyeleri için öngörülen en çok üç yıl görev yapma kuralı, İç Yönerge ile atanan, üçüncü kişiler bakımından uygulanmaz. Yönetim kurulu bu üçüncü kişilerin görev sürelerini diledikleri gibi belirleyebilirler 

Kadir Erdoğan / hukukihaber.net