Bugün Sevr’i canlandırmak isteyen emperyalistlere ve onların peşinden koşan hainlere en güzel cevabı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları verdi. Türk Milleti’nin evlatları, her hal ve şartta bu cevabı tekrar vermeye hazırdır.

Düşman; bu Milleti ve Devleti dize getireceğini, bölüp parçalayacağını, vatan toprağının kendisine veya emperyalist güçlere teslim edileceğini zannetmesin, hatta bunun hayalini dahi kurmasın. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin hüküm sürdüğü bu toprakların zerresi dahi işgal edilemez, düşmana terk edilemez.

Türkiye Cumhuriyeti, O’nu temsil eden Hükümeti ve Silahlı Kuvvetleri ile tümünün sahibi olan Millet, askerine ve vatandaşına yapılan saldırıların hesabını sormaya, ulusal güvenliğini korumaya muktedirdir. Binlerce kilometre öteden emperyal amaçlarla gelen ve dost görünen, fakat evlatlarımıza kurulan tuzakların önlenmesi, ulusal güvenliğimize yönelen tehditlerin durdurulması konusunda hiç yardımı olmayan birileri, artık bize akıl vermeyi bıraksın ve herkes kendi işine baksın. Vatanı, bu Milletin yurtsever evlatları koruyacaktır.

Milletin her ferdi, vatan savunmasını namus borcu bilir. Irkına, dinine, mezhebine ve inancına bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdi, Türk Milleti’nin eşit hak ve özgürlüklere sahip vatandaşıdır. Her vatandaş, bu topraklarının yılmaz bekçisidir.

Şehit ve gazi vatan evlatlarımız sayesinde Anadolu coğrafyasında özgür yaşayıp ayyıldızlı al bayrağımız göklerde dalgalanmaya devam etmektedir. Bu nedenle, ölmüş sayılmaz vatanı uğruna toprağa düşüp şehadet şerbetini içenler. Vatan ve Millet şehit ve gazilerine minnettardır.

Güneş, bu kutsal vatan üzerinde her sabah doğacaktır.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Durak Jandarma Karakolu önünde bulunan kontrol noktasına yapılan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Prof. Dr. Ersan Şen