ANKARA - Bursa Gemlik Adliyesinde, toplam 85 hakim, savcı ve personel ölüm korkusu ile görev yapıyor. Adliyesi binası için, ‘’Ufak bir depremde dahi yıkılır’’ raporu verildi. Adliyenin taşınması için yeni bir bina bulundu ancak Adalet Bakanlığı bu binanın aylık 17 bin liralık kirasını fazla buldu.. 85 personel ‘’Yıkılır’’ denilen binada göreve devam ediyor.
CHP Bursa milletvekili İlhan Demiröz konuyu TBMM’ye getirerek acilen çözüm bulunmasını istedi. Demiröz ‘’ Gemlik adliyesi, 6 katlı 700 metrekarelik bir binada hizmet veriyor. Bu binaya iki kez, depreme dayanıksız olduğu, her an yıkılabileceği ve derhâl boşaltılması gerektiği raporu verildi’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Bakanlığa uygun bir yer bulunması ve taşınması konusunda yazı gönderildi. 6 ay önce önce depreme dayanıklı ve kira bedeli 17 bin lira olan bir bina bulundu. Ancak Bakanlık, kira bedelinin fazla olduğu gerekçesiyle, bir kamu binası veya başka bir özel bina bulunmasını istemektedir’’

BAKANIN KONUTUNA 50 BİN LİRA
Demiröz,  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için aylık kirası 50 bin lira olan villa kiralandığını da hatırlattı ve ‘’ Bakanın konutu 50 bin lira. Anayasa Mahkemesi Başkanının makam aracının aylık kirası ise 18 bin lira… Buna karşılık kamu hizmeti veren 85 yargı emekçisi, her an deprem riski altında…’’ dedi.

Davutoğlu için 2009 yılında Kayserili iş adamı Ahmet Hattat’a ait  Ankara’nın Gaziosmanpaşa semtinde bir villa kiralanmıştı. Bu konut için 2009 yılında toplam 234 bin lira  kira ödendi. Bu rakam 2010’da 486 bin liraya çıktı. 2011’de 529 bin, 2012’de 572 bin lira ödendi. Villanın bugünkü aylık kirası da 50 bin lirayı buluyor.