Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda yapmış olduğu ve adliye teşkilatında hakim ve savcıların dışında çalışan personelin yok sayıldığı konuşması Adliye çalışanlarını derinden üzmüştür.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Plan ve Bütçe Komisyonunda; yargının içinde bulunduğu durumdan, yargının daha etkin ve süratli sonuçlanması için lazım gelen neler varsa onların neler olduğuna ilişkin detaylardan bahsederken, yapmış olduğu açıklamasında; “Yargının İş yükünün azaltılması “Ülkemizde hâkim ve savcılar dosyaların başlangıcından sonlandırıl asına kadar, bütün işlemlerini yaparlar. Duruşma hazırlığı, duruşmanın yapılması, ara kararların yerine getirilmesi, kararın yazılması, kesinleştirilmesi, kalemin idaresi gibi tüm işlemler hâkim ve savcılarca yerine getirilir. ” şeklindeki ifadesi bu gün Yazılı Basında Başta Memurlar biz de olmak üzere yer almıştır.

Sayın Bakanın Adalet çalışanlarını yok sayan bu açıklamaların üzüntüyle karşılıyor ve Sayın Bakandan açıklama bekliyoruz

Zabıt Katibi ve Mübaşir, Hakim ve Savcılardan Yüksek Maaş Almıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Görüşmelerinde 2013 yılı merkezi Bütçe Kanunu çerçevesinde, Adalet Bakanlığı Bütçesinin görüşmeleri esnasında, Komisyon üyesi CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt ASLANOĞLU yaptığı konuşmada Adalet Bakanlığında yeni göreve başlayan Hakim ve Savcıların 3.050 lira ücret aldığını ve Hakimin ve savcının yanında çalışan Zabıt katibi ve Mübaşirlerin ise 3.500 lira ücret aldığı yönündeki açıklamasını kabul etmiyoruz.

Bahsedilen unvanlarda Adliyelerde çalışan Adli yargı çalışanlarının hiçbirisi Sayın Milletvekilinin söz konusu yaptığı ücreti almamaktadır. Bu konuda Sayın Milletvekilin yanlış bilgilendirilmiş olduğunu düşünüyor ve kendisinden acilen açıklama bekliyoruz.


memurlar.biz