Sanık Tuncay Keleş’in ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldığı duruşmada sanığa cezai indirimde bulunulmadı. Gaziantep  Baro Başkanı Bektaş Şarklı yaptığı açıklamada kararın yüreklere su serptiğini dile getirdi.

2014’ün Aralık ayında ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayata gözlerini yuman Avukat İsmail Akkaya davasında karar müebbet olarak okundu. Davanın ilk duruşmalarından beri sanığın suçlamaları reddettiğine değinen Gaziantep  Barosu Başkanı Bektaş Şarklı yaptığı açıklamada şunlara değindi...

HUKUKÇULAR ADALET İÇİN TEK YÜREK OLDU

“Meslek şehidimizi katleden sanık Tuncay Keleş suçlamaları reddetmişti. Ancak, başta Gaziantep Barosu olmak üzere Türkiye Barolar Birliği ile birlikte Ankara, İzmir, Antalya, Tekirdağ, Sinop, Şırnak, Diyarbakır, Aydın, Adana, Ş.Urfa, Bursa, Mersin, Osmaniye Hatay ve ismini sayamadığımız birçok ilimizin Baro Başkanı ve görevlendirdikleri yönetim kurulu üyesi avukatlar ile dosyaya müdahil olmuş ve adaletin yerini bulması için yargılamayı sonuna kadar takip etmişlerdir.”

“TÜM DELİLLER TOPLANDI”

“22.04.2016 günü yapılan 4. duruşmada tüm deliller toplanmış, Cumhuriyet Savcısı tarafından tıpkı iddianamede olduğu gibi sanık Tuncay KELEŞ ‘in ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasına karar verilmesi talep edilmiştir. Hem, bir kamu görevi olan Avukatlık mesleğini icra eden meslektaşımızı katlettiği için, hem de suçu uzun zamandır planlayıp tasarlayarak icra ettiği için sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve hiçbir indirim hükmünün de uygulanmaması talep edildi.”

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASINA ÇARPTIRILDI

“Sanığın savunmasını aldıktan sonra duruşmaya ara veren Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ara sonunda kararını açıklamış; daha önce de adam öldürmek suçundan hükümlü olan Sanık Tuncay Keleş hakkında, tıpkı Cumhuriyet Savcısı ve katılan avukatlarının talepleri gibi, Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası ile cezalandırılmasına karar vermiştir.”

“ACIMIZ HAFİFLEMEYECEK”

“Yapılan saldırı nedeni ile gerek bizim gerekse de meslektaşımızın ailesinin duymuş olduğu acının hafiflemesi ebediyen mümkün olmayacaktır. Ancak, bir daha herhangi bir yargı mensubu veya savunma görevini getiren meslektaşımıza karşı bu tarz bir saldırının yaşanmaması veyahut yaşandığı takdirde en ağır şekilde cezalandırılacağının bilinmesi açısından bu davanın sonucu bizler için oldukça önemli idi.”

KARAR EMSAL TEŞKİL ETMELİ

“Yapılan saldırı, avukatlık mesleğine ve savunmaya yapıldığı gibi avukatın savunucusu olduğu bireye ve topluma karşı da gerçekleştirilmiştir. Savunma ve savunma nezdinde tüm topluma karşı yapıldığını düşündüğümüz eylemin en ağır şekilde cezalandırılmış olmasının, bir kamu görevi olduğunu ısrarla tekrar ettiğimiz savunma mesleğine karşı yapılan ve yapılacak saldırıları bir nebze de olsun önleyeceğini ümit ediyoruz.” 



Kaynak: gaziantepgunes.com