Adana Barosu'nda iki adayın yarıştığı başkanlık seçimini, Avukat Mengücek Gazi Çıtırık kazandı.

Mengücek Gazi Çıtırık ile Avukat Abbas Bilgili'nin yarıştığı seçimler, Adliye Sarayı konferans salonunda yapıldı. Avukatlar, 5 sandıkta oy kullandı. Baro başkanlığının yanı sıra Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu ve Barolar Birliği delege adayları seçimi de yapıldı.

İki yıl süre ile yeni baro yönetimini belirleyen seçimde, 566 avukat oy kullandı, 33 oy geçersiz sayıldı. seçimlerde, adaylardan Mengücek Gazi Çıtırık 845 oy alarak yeni başkan olurken, Avukat Abbas Bilgili'ye 691 oy çıktı.

Baro Başkanı Avukat Aziz Erbek, baroya bin 761 avukatın üye olduğunu hatırlatarak, her iki adayı da kutladı. Erbek, "Bugün burada kaybeden yok, kazanan Adana Barosu olmuştur." dedi.

27. dönemin başkanı seçilen Avukat Mengücek Gazi Çıtırık ise kendisine destek veren veya vermeyen herkese teşekkür etti. Çıtırık, "Bu bir bayrak yarışıdır. Baromuzu hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum." diye konuştu. Diğer aday Abbas Bilgili de seçimlerin olgunlukla geçtiğini belirterek, kazanan Çıtırık'ı tebrik etti.



Cihan