Yeni dönemin ilk konferansı Yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunuyla ilgili olarak Prof. Dr. Ejder Yılmaz, baro sosyal tesislerinde yaklaşık 900 avukata kapsamlı ve doyurucu bilgiler sundu.

Baro Başkanı Aziz Erbek, meslektaşlarının gösterdiği ilgiden son derece memnun olduğunu belirterek, ''Baro sosyal tesislerimizde yer kalmadı, bütün salonlarımız doldu. Gerçekten bu kadar önemli konuda Sayın Prof. Dr. Ejder Yılmaz bizleri çok önemli bilgilerle donattı, kendisine teşekkür ediyorum'' dedi.

Prof. Dr. Ejder Yılmaz kanunların adalet için yeterli olamayacağını hâkim başına düşen dava sayısının, çağdaş ülkelerde olduğu gibi yılda 250-300'e indirilmesi gerektiğini kaydederek, şöyle dedi: "Bunun için hâkim sayısı en az üç katına çıkartılmalıdır. Hâkimlik mesleğinin özendirilmesi sayesinde, yetişmiş olan iyi hukukçuların ve bu arada özellikle deneyimli avukatların hâkimlik mesleğine yönelmelerinin, adalet hizmetlerinin kalitesini arttıracağını düşünüyorum. Eğer bir hâkim bugün ülkemizde olduğu üzere yılda 1000-1200 davaya bakmaya mecbur edilir ve buna bağlı olarak (sayıları az da olsa) Fakültede öğrendikleri ile yetinerek gelişen hukuka ayak uyduramayan az çalışkan, yorgun, bıkkın ve adalet fikrine yeterince ayak uyduramamış hâkim istihdamına göz yumulursa, "devletin temeli olan adalet" yara almaya devam edecektir. Tarih, "adaletin yürümediği hiç bir devletin yaşadığını göstermemektedir" Dedi.



yeniadana.net