Mahmut Esat Bozkurt Toplantı Salonunda gerçekleşen basın açıklamasında Baro Başkanı av. Aziz Erbek, “Bir süredir, çeşitli tahrik ve provokasyonlarla ülkemizin bir çok yerinde görülen,giderek tırmanan ve yer yer sokak çatışmalarına dönüşen  şiddet eylemlerinin iç barışımızı ve toplumsal huzurumuzu tehdit etmekte olduğunu üzülerek görmekte ve endişe etmekteyiz” diye konuştu.

Av. Erbek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hiç kuşku yoktur ki,demokratik haklar silahsız ve saldırısız kullanılmalı,demokratik tepkiler ortaya konulurken hukuk çerçevesinde kalınmalı,başkalarının hakları çiğnenmemeli,başkalarının can ve mal güvenliğine zarar verilmemelidir.Bilinmelidir ki,şiddet araç olarak kullanılarak barış ve demokrasi amacına ulaşılamaz.

Parlamento ve hükümet, işsizlik, eşitsizlik, eğitimsizlik, üretimsizlik ve gelir dağılımındaki adaletsizlik başta olmak üzere ülkenin gerçek güdemine odaklanmalı ve bu yakıcı sorunlara acil ve kalıcı çözümler üretmeli,yapay gündemler oluşturularak ülkenin enerjisi boşa tüketilmemelidir.

Demokrasi ve hukuk devleti tüm kurumları ve tüm kuralları ile işletilmeli,bunların önündeki yasal ve anayasal tüm engeller kaldırılmalı,öncelikle  de hukuk devleti olmanın 'olmazsa olmaz' koşulu ola 'Yargı Bağımsızlığı ve Yargıç Güvencesi' tam olarak sağlanmalıdır.

''Herkesin özel ve aile hayatına,konutuna ve haberleşmesine saygı gösterilmeli'',uluslarası belgelerin ve anayasanın güvencesi altındaki bu temel insan hakları ihlal edilmemelidir.

Ayrıca,hangi etnik kökenden olursak olalım,hiçbir gücün birliğimizi ve dirliğimizi bozmasına,kardeşliğimizi zedelemesine izin verilmemelidir.   Diğer taraftan,bu hassas dönemde,hükümeti adil ve yansız olmaya,tüm siyasi partilerimizi gerilimden kaçınmaya,daha özenli ve yapıcı davranmaya davet ediyoruz.   İçinden geçtiğimiz bu süreçte,demokrasiye inanan tüm güç ve kurumları, Meslek Örgütlerini ve Sivil Toplum Kuruluşlarını halkımıza sağduyu,sükunet ve itidal çağrısında bulunmaya ve bu doğrultuda aktif tutum almaya çağırıyoruz.”
Basın açıklamasına Başkanvekili Av. M.Hakan Önenli, Saymanımız Av. Osman Olcay ile çok sayıda avukat katıldı.