Adli Yıl açılışı ve Yargıtay Onur Günü töreni, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin referandumun gölgesinde yapılacak.

Yeni Adli Yıl açılışı ve Yargıtay Onur Günü kutlaması için öngörülen tarih belli oldu. 6 Eylül'de yapılacak Adli Yıl'ın açılışı ile Yargıtay Onur Günü dolayısıyla düzenlenecek tören, 12 Eylül Pazar günü yapılacak referandumun 6 gün öncesine denk geldi.

-YASAKLARA RASTLAYACAK-

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği referandum takvimine göre, "serbest propaganda dönemi ve buna ilişkin yasakların" başlayacağı 5 Eylül Pazar gününden bir gün sonra düzenlenecek Adli Yıl açılış töreni, her yıl olduğu gibi yine Cumhurbaşkanı, Başbakan, anamuhalefet partisi lideri, Adalet Bakanı ile yüksek yargının başkan ve üyelerini bir araya getirecek. Törende, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar birer konuşma yapacak. Referandum yasaklarının başlamasına denk gelen kritik günde gerçekleşecek törende, Gerçeker ile Coşar'ın yapacağı konuşma ilgi çekecek.
Yargıtay'da gerçekleşecek açılış törenin ardından da Yargıtay Başkanı Gerçeker, TBMM Havuzlu Bahçe'de gece saat 20.00'da bir resepsiyon verecek.



(ANKA)