ÖZEL yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Ankara’ya 13. Ağır Ceza Mahkemesi kuruldu. Ancak yer yetersizliğinden dolayı 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonunu ortak kullanacağı öğrenildi. Haftanın iki günü duruşması olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi haftanın kalan üç gününü 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahsis edecek. Öte yandan Ankara Adalet Sarayı’na atanan yeni Özgürlük Hakimleri için de yer sıkıntısı ortaya çıktı. Ankara’ya atanan üç Öözgürlük Hakimi tek odayı kullanarak çalışmalarını sürdürüyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kamuoyunda 3. yargı paketi olarak bilinen yasa kapsamında kaldırılan Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri yerine görev yapacak mahkemeleri belirledi. Bu kapsamda 11 bölgeye 13 yeni ağır ceza mahkemesi kuran Kurul, yeni değişiklikle Terör Muhakemesi Kanunu’nun (TMK) 10’uncu maddesi kapsamında görev yapacak hakim ve savcıları da görevlendirdi. Yeni düzenlemeyle eski Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 250’nci maddesi kapsamında görev yapan mahkemeler ellerindeki mevcut davalar bitinceye kadar görev yaparken terör mahkemeleri ise yeni gelen dosyalar üzerinden işlem yapacak.

Ancak yargı paketi kapsamında yapılan yeni görevlendirme ve değişikliklerle birlikte adalet saraylarında yer sıkıntısı ortaya çıktı. Yeni değişiklikle birlikte Ankara’da CMK 250’nci madde kapsamında görev yapan 11 ve 12. Ağır Ceza Mahkemelerinin yanına terör mahkemesi olarak 13. Ağır Ceza Mahkemesi kuruldu. Yer yetersizliğinden dolayı yeni kurulan bu mahkemenin Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine ait salonu ortak kullanacağı öğrenildi. Haftanın iki günü duruşması olan 12. Ağır Ceza Mahkemesinin mahkemeye ait salonu haftanın kalan üç gününde 13. Ağır Ceza mahkemesine tahsis edilecek. Alınan bilgiye göre iki mahkeme de vardiya halinde tek salonda çalışmalarını yürütecek.

3 ÖZGÜRLÜK HAKİMİ AYNI ODAYI PAYLAŞIYOR

ÖTE YANDAN Ankara Adalet Sarayı’na atanan yeni Özgürlük Hakimleri için de yer sıkıntısı ortaya çıktı. Ankara’ya atanan üç Özgürlük Hakimi tek odayı kullanarak çalışmalarını sürdürüyor. Hakimler tek odada başta 28 Şubat olmak üzere kritik davalardaki tahliye taleplerine karar vermeye çalışıyor. Hakimler tahliye başvurularının çok olmasından dolayı fiziki şartlar yönünden zor günler geçiriyor. Ankara Adliyesi’nde fiziki şartları yetersiz hale gelen icra müdürlükleri ve hakimlikleri İvedik’teki ek binaya taşınacak. Binayı tadilattan geçiren Başsavcılık, adliyedeki 32 icra müdürlüğü ve 16 icra hakimliğini, adli tatille birlikte ek binaya taşıyacak. Taşınma sonrası açılan yeni yerlere hakim ve savcılar yerleştirilecek



Star