Başsavcılığın konuya ilişkin duyurusunda, iki yeni büronun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Çalışma Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönerge'de dün yapılan düzenlemeyle kurulduğu belirtildi.
 
Duyuruya göre, "Ayrımcılık ve Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Bürosu"nda Cumhuriyet Savcıları Atilla Ceylan, Mehtap Öğeç ve Günay Seray Yüksel görevlendirildi.
 
Büro, TCK'daki "insanlığa karşı suçlar", "koruma, gözetim, yardım veya bildirim yükümlülüğünün ihlali", "kısırlaştırma", "cinsel saldırı", "çocukların cinsel istismarı", "reşit olmayanla cinsel ilişki", "cinsel taciz", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "eğitim ve öğretimin engellenmesi", "siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi", "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi", "ayrımcılık", basın-yayın ve internet yolu hariç "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "hayasızca hareketler", "fuhuş", "çocuğun kaçırılması ve alıkonulması", "genital muayene" ile mağduru veya maktulü kadın olan "kasten öldürme", "intihara yönlendirme", "insan üzerinde deney", "organ veya doku ticareti", "işkence", "eziyet" ile bilişim vasıtaları hariç olmak üzere "şantaj" suçlarından sorumlu olacak.
 
Bu suçlara ilişkin soruşturma işlemleri, bu büro tarafından yürütülerek, sonuca bağlanacak. Bu suçların, başka büronun görev alanına giren suçlarla işlenmesi halinde ise öncelik durumlarına göre işlem yapılacak.
 
Cumhuriyet Savcıları Ersan Yılmaz ve Mehmet Taştan ise "Kanun Yolları Bürosu"nda görevlendirildi.
 
Büronun görevlerinden bazıları şunlar:
 
Ankara sulh ve asliye ceza ile çocuk mahkemelerinden verilen nihai kararların görüldü işlemlerinin yapılması, kanuna aykırılık ihtiva ettiği değerlendirilen hükümler aleyhine olağan kanun yollarına başvurulması, temyiz edilmeksizin kesinleşen hükümlerin kanun yararına bozulmasını teminlen resen başvuruda bulunulması, Cumhuriyet Başsavcılığına intikal eden kanun yararına bozma, yargılamanın yenilenmesi gibi olağanüstü kanun yollarına dair müracaatlar hakkında görüş bildirilmesi.



AA