Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde yapılan Ankara Barosu 2. Olağanüstü Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başladı. Divan kurulu üyelerinin belirlenmesinin ardından başkan adayları seçilmeleri durumunda gerçekleştirecekleri faaliyetleri anlattı. Daha sonra oy kullanma işlemine geçildi. Saat 17.00'a kadar yaklaşık 11 bin avukat oy kullandığı genel kurulda sürenin tamamlanmasının ardından sandıklar açılarak oylar tek tek sayıldı.

4'ü bağımsız olmak üzere 9 aday başkanlık için yarıştığı genel kurulda, Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun adayı Sema Aksoy, 4 bin 301 oy alarak Ankara Barosu Başkanlığı'na getirildi. Aksoy'un en yakın rakibi Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Selçuk Kozağaçlı ise bin 139 oy aldı.

Diğer adaylardan Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Alpaslan Sucu 955, Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu adayı Esmani Kırmızı 79, Baroda Birlik Grubu adayı Eyüphan Korkmaz 830, bağımsız adaylar Zennure Tokgöz 42, Bülent Turhan Gündüz 86, Ahmet Erdem Akyüz 126 ve Orhan Tüysüzoğlu 75 oyda kaldı.

ANKARA BAROSU'NUN İLK KADIN BAŞKANI SEMA AKSOY
Sonuçların belli olmasının ardından meslektaşlarının tebriklerini kabul eden Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Ankara Barosu'nun bugüne kadar olduğu gibi insan hakları, hak ve özgürlükler ve hukuk devleti mücadelesinde üzerine düşen sorumluluğu ne pahasına olursa olsun yerine getirmeye devam edeceğini belirtti. Ankara Barosu'nun geçmişine, duruşuna yaraşır bir seçim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti: 

"Bugün, meslektaşlarım hayatımda tadacağım en büyük onurla beni şereflendirdi. Herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Ankara Barosu büyük bir ailedir. Aramızda farklılıklar olabilir, ama herhangi birimizin tırnağına taş değsin, hepimiz bir olup ayağa kalkarız. Bu bir bayrak değişimidir ve bugün bu bayrağı meslektaşlarımla birlikte devraldım. Ankara Barosu bugüne kadar olduğu gibi insan hakları, hak ve özgürlükler ve hukuk devleti mücadelesinde üzerine düşen sorumluluğu ne pahasına olursa olsun yerine getirmeye devam edecektir. Mesleğimiz, geleceğimiz ve onurumuzdur. Biz bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz."