"BİRİ ÇÜŞ DESİN"

Bilirkişilerin mahkemeye sunduğu raporda 'hukuki değerlendirme' yapması üzerine Avukat Murat Başaran; Bilirkişileri, Bilirkişilik Bölge Kurulu'na şikayet etti.

Avukat Murat Başaran şikayet dilekçesinde "Biri, şu bilirkişilere "ÇÜŞ" desin. Hukuki değerlendirmeyi bilirkişi yapacak ise hakimler, hakim koltuğunda; O kürsüde niye oturuyor. Gelsin, kararı da bilirkişi versin. " ifadelerini kullandı.

hukukihaber.net'e konuşan Avukat Murat Başaran, “Bilirkişilerin böyle bir hükme nasıl ulaştıklarını, bu iki bilirkişinin; akıllarının ürünü olan bu mantığın detaylarını ve yöntemini açıklamaları ve kimsenin düşünemediği bu mantığın; insanlığın hizmetine sunulması, büyük önem arz etmektedir. Hukuki değerlendirme yapan ve yaptıkları hukuki değerlendirme ile “hukuki değerlendirme konusunda” çığır açan bu bilirkişilerden birini, Anayasa Mahkemesi Başkanı; diğerini, Yargıtay Başkanı yapalım. Hukuki değerlendirme konusunda yeni çağlar - yeni çığırlar açsınlar. Bu ülke bu kadar aciz değil." dedi. (hukukihaber.net)

Bilirkişilerin Asliye Hukuk Mahkemesine sunduğu rapor şöyle;

Av. Murat Başaran'ın Bilirkişilik Bölge Kurulu'na verdiği şikayet dilekçesi şöyle;