Bursa Barosu avukatlarından Gülsevim Baysal, Uluyol Caddesi üzerindeki bürosunda dün akşam silahlı saldırıya uğradı. Bursa’daki evinin elektrik faturalarını ödemediği için icralık olan Dursun T., icra takibini yürüten ve bulunduğu Erzurum’da kendisini arayan Avukat Gülsevim Baysal’ı, Erzurum’dan otobüsle gelerek bacağından vurdu. Hastaneye kaldırılan Avukat Baysal’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, olay yerinden kaçmayan Dursun T. polis tarafından gözaltına alındı. 


’SIRF GÖREVİNİ YAPTI DİYE’

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, Baro’da düzenlediği basın toplantısında meslektaşlarına yapılan bu saldırıyı kınadı. Yapılanın insanlığa ve özgürlüklere karşı gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu belirten Birkan şöyle konuştu:

"Basit nedenlerle avukatların gözaltına alınması, tutuklanması, duruşmalarda taciz edilmesi, darp edilmesi olaylarına sıklıkla şahit olmaya başladık. Ancak, en temel ve en kutsal hak olan yaşam hakkına müdahale edilmesi, sessiz ve tepkisiz kalınabilecek bir olgu değildir. Afyon’da dün bürosunda ’sırf görevini yaptı diye’ bir meslektaşımızın öldürülmesi, bugün ise yine sırf kamu alacağını tahsil görevini yerine getirmek isteyen kadın meslektaşımız avukat Gülsevim Baysal’a yapılan silahlı saldırı, olayların geldiği vahim noktayı en acı şekilde göstermektedir."

’CUMA GÜNÜ DURUŞMALARA GİRMEYECEĞİZ’

Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını talep edeceklerini dile getiren Birkan, "Avukatlara karşı yapılan saldırılar nedeniyle, tepki göstermek için Cuma günü zorunlu müdafi gerektiren duruşmalar hariç bir günlüğüne duruşmalara girmeyeceğiz. İlgililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz" dedi.







DHA