Van Barosu'na kayıtlı 20 avukat, dün, Mustafa Muğlalı Kışlası'nın içindeki 2. Hudut Tabur Komutanlığı atış poligonunu çevreleyen tel örgülerin dışında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Oğuzcan Akyürek'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Daha sonra patlamanın meydana geldiği bölgeye giden avukatlar, bölgede inceleme yaptı.

Van Baro Başkanı Ayhan Çabuk, burada yaptığı açıklamada, Akyürek'in ölümüne yol açan mühimmatın atış poligonunun hemen bitişiğinde bulunmasının askeri yetkililerin ihmali olduğunu savundu.

Özalp'te yaşanan patlamada yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmediğini öne süren Çabuk, şöyle konuştu:

''Yetkili makamlardan yaşama hakkını ihlal eden bu olay karşısında, olayın sorumluları hakkında etkili ve sonuç alıcı bir soruşturma yürütmelerini bekliyoruz. Yaşam alanlarının güvenliğini sağlamak için bu ve benzeri askeri birliklerin yerleşim alanlarının uzağına nakledilmesi gerekmektedir.''

Başkan Çabuk, olayın aydınlatılması için kurul oluşturacaklarını, görgü tanıkları ve yetkililerle görüşme yapıp rapor hazırlayacaklarını kaydetti.

Avukatlar, açıklamanın ardından olay yerine karanfil bıraktı.

Özalp ilçesinde, dün, Mustafa Muğlalı Kışlası içindeki 2. Hudut Tabur Komutanlığı atış poligonunu çevreleyen tel örgülerin dışında çocukların oynadığı sırada meydana gelen patlamada Oğuzcan Akyürek (13) hayatını kaybetmiş, Nurullah Erçiçek (10), Yunus Yaman (12), Seyfullah Erçiçek (12), Doğukan Meşe (13) ve Rıdvan Coşan (12) ise yaralanmıştı.



Zaman