İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu üyesi avukatlar ile CHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları üyeleri ve vatandaşlar, geçen 29 Nisan’da, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ile Karşıkaya Adliyesi önünde toplanıp tabeladan T.C. ibaresinin kaldırılmasına tepki gösterdi.

“Hükümet istifa”, “T.C.’ye uzanan eller kırılsın”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atan yaklaşık 200 kişi adına bazı avukatlar adliyeye girerek, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü. Görüşmenin ardından dışarıda bekleyen kalabalığa konuşan Avukat İrfan Koçana, “Şu an tadilat gören Karşıyaka Adliyesi’nin tabelasında T.C. yazısı ile duruşma salonlarında Atatürk büstleri kaldırılmıştır. Görüşmemizde Başsavcı, konuyla ilgileneceğini, yenilerini takacağını dile getirdi. Ancak bu yapılanın sadece şekilsel olmadığını çok iyi biliyoruz. Anayasa suçu işleniyor ve fiilen rejim değiştirilmek isteniyor. T.C. ibaresi tekrar yazılıncaya, Atatürk büstleri konuluncaya kadar hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

10 AVUKAT HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, basın açıklaması yapan ve açıklamaya katılan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu üyesi 10 avukat hakkında, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhallefet ve hakaret” suçlarından soruşturma başlattı. Başsavcılık, açıklamayı yapan avukat İrfan Koçana ve Erdoğan Özer'in de aralarında bulunduğu 10 avukatın ifadelerini almaya başladı. İfade veren avukatların, suçlamaları kabul etmedikleri, demokratik haklarını kullandıklarını söyledikleri belirtildi. İfadelerin tamamlanmasının ardından avukatlar hakkında dava açılıp açılmayacağına karar verilecek.





DHA