Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Samsun Barosu'nun ortaklaşa düzenlediği, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ile Ulusal Baro Ağı Projesi (UBAP) Entegrasyonu konulu seminer, Dr. Cengiz Yavuz, TBB Muhasebe ve Mali İşler Müdürü Süleyman Geneci, UBAP Proje Yöneticisi Banu Terzi, Av. Çağatay Cengiz ve TBB Başkan Danışmanı Av. Özgür Eralp’in katılımıyla yapıldı.

Baro Başkanı Av. Necat Anıl yaptığı açılış konuşmasında teknolojinin her mesleğe nüfuz ettiğini, yargının bir unsuru avukatlarında bu teknolojik gelişmelere ayak uydurmak mecburiyeti bulunduğunu belirterek, “Ulusal Yargı Ağı Projesi çerçevesinde avukat portalını en verimli ve en etki şekilde kullanmak, adliyeye gitmeden işlerimizin bir bölümünü halletmek imkanı bulunmaktadır. Buradan tasarruf edeceğimiz zamanı başka işlerimizde kullanma ve zamanı daha iyi değerlendirme olanağı yakalamış olacağız” dedi.

Yapılan seminer çalışmasında Dr. Cengiz Yavuz tarafından Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu’ndan avukatların ve yakınlarının hangi koşullarda yararlanabileceği ayrıntılı şekilde anlatıldı. TBB Muhasebe ve Mali İşler Müdürü Süleyman Geneci de, Barokart ve e-imza uygulamalarına ilişkin bilgiler verdi. UBAP Proje Yöneticisi Banu Terzi ise Ulusal Baro Ağı Projesi kapsamındaki uygulamalar hakkında bilgi vererek, bu uygulamalardan cep telefonları üzerinden de faydalanılabileceğini ifade etti. Av. Çağatay Cengiz tarafından UYAP Avukat Bilgi Sistemi üzerinden elektronik imza kullanılarak UYAP doküman editörü ile belge imzalama, UYAP sisteminde imzalanmış belgelerin gönderilmesi, belge tarama ve UYAP Sistemi’ne gönderme konularında bilgilendirme yapılırken, Av. Özgür Eralp de internetten dava ve icra takibi açma, UYAP üzerinden dosyalara masraf gönderme, UYAP üzerinden dosyadaki bilgi ve belgeleri görüntüleme ve duruşma tarihlerini görüntüleme, dosya safahat bilgilerine ulaşma hususlarında bilgilendirme yaptı. Seminer çalışmasının ardından plaket töreni yapıldı.