İstanbul’da avukatlar Kobani direnişi için adliyede eylemdeydi. Avukatlar, basın açıklamasının ardından AKP Şişli İlçe binasına yürüyerek siyah çelenk bıraktı

 İstanbul’da avukatlar bugün (8 Ekim) Kobani için adliyede eylemdeydi. Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyelerinin yer aldığı eylemde çok sayıda avukat, Çağlayan Adliyesi’nde oturma eylemi yaptı.

 IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını sloganlarla protesto eden avukatlar, eylemin ardından adliye kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, IŞİD’in saldırıları ve başta Türkiye olmak üzere bu saldırılara destek verenler kınanırken eylemlere yönelik polis saldırıları da protesto edildi.

 Avukatlar, IŞİD’e destek verdikleri gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek, Kobani’de direnen güçlerin yanında olduklarını belirtti.

 Adliye önünden AKP Şişli İlçe Başkanlığı binası önüne yürüyen avukatlar Kobani’yle dayanışma çağrısında bulunarak siyah çelenk bıraktı.